Get Adobe Flash player

Ostberg üdvözli az R5-ös Citroen fejlesztéseit

A WRC 2 Pro bajnokságban szereplő Mads Ostberg örömét fejezte ki azt látva, hogy a Citroen mennyire elkötelezett a sorozatot illetően, miután a francia gyártó megerősítette, egy sor fejlesztést fog bedobni a C3 R5-ös autóján a szezon folyamán.

Az első módosítások a világbajnokság következő futamán, a Portugál Rally-n bevetésre is kerülnek, a WRC 2 Pro-ban eddig két futamot nyerő Citroen átdolgozott hátsó futóműgeometriát kap majd. „Valódi fejlesztés érkezik” – nyilatkozta Ostberg, aki a kategóriában történt bemutatkozó versenyén, Svédországban rögtön győzelemmel nyitott. „Három napon keresztül teszteltem ezt, és jó. Igazán pozitív az is, hogy a Citroen ennyire motivált és igazán ott van e mögött a jövőt érintő munka mögött.”

A norvég pilóta a második diadalát az Argentin Rally-n aratta, Chilében ugyanakkor egy fékhiba miatt vesztette el a reményt, hogy a bajnokság élére álljon, azon a viadalon másodikként intették le, így a pontverseny ugyanezen pozíciójában várhatja a folytatást, öt egységgel az M-Sportos Gus Greensmith mögött.

A Citroen Racing vezetője, Pierre Budar elmondta, a világbajnokságon tavaly márciusban debütált C3 R5 fejlesztése egy folyamatos tevékenység. „A hátsó futóműgeometriát érintő munka egy lépés lesz. Elég jelentős ez” – magyarázta a szakember. „Több minden is tervben van, dolgozunk olyan területeken, mint a motor és a felfüggesztés, de nem biztos még, hogy mikor érkeznek ezek a módosítások.”

 

Andrew

 

2019. május 22.