Get Adobe Flash player

Ogier megvádolta a Hyundai csapatvezetőjét - Adamo nyitott beszélni Ogier-vel a taktikázásról

 

Adamo nyitott beszélni Ogier-vel a taktikázásról

A Hyundai Motorsport igazgatója, Andrea Adamo örömmel beszélne Sebastien Ogier-vel a francia pilóta állításáról, miszerint „további taktikázások” történtek volna a rali világbajnokság portugál fordulóján.

Ogier megvádolta Adamót a taktikázásra való felbujtás miatt, ami egy másik versenyzőre is hatással lett volna a Portugál Rally-n, potenciális biztonsági aggályt előidézve. A hatszoros világbajnok a két héttel később megrendezett Szardínia Rally előtt továbbra is kiállt a Portugáliában tett kijelentései mellett, a történtekről azonban nem kívánt már beszélni.

Adamo ugyanakkor elmondta, kész arra, hogy megvitassa a dolgot a pilótával. „Itt vagyok, egy szépfajta olasz ember” – mondta Thierry Neuville-nek, Ogier egyik nagy riválisának a főnöke. „Örülnék neki, ha tisztázhatnánk a dolgokat Sebastiennel, amennyiben szüksége van rá, ez egyáltalán nem probléma. El fogom mondani azonban azt is, hogy mennyire nagy nyomás alatt vannak ezek az emberek néha, az adrenalin, hogy ezeket az autókat vezessék, elég nagy.

Nem kommentálom ezt, de teljesen megértem őt valahol. Egy nehéz helyzetben találta magát, rájött, hogy Tanak megállt a szakaszon, hogy engedje őt a világbajnokságot vezetni, biztos tehát, hogy egy kicsit ideges volt emiatt, tudta, hogy nyitni fogja az utat itt Szardínián. Biztos, hogy látott valamit, hadd használjam az agresszív szót, a Hyundai megközelítésének tekintetében. Megtettük ezt kétszer, és ez idegessé tette. Nem azért csináltuk ezt, hogy idegessé tegyük őt, azért csináltuk ezt, hogy segítsük Thierry-t mással szemben.”

Adamo egyúttal elutasította a Hyundai és a Citroen csapata közötti hangulattal kapcsolatos feltételezéseket. „Nem gondolom, hogy olyan a hangulat, ami rossz lenne, úgy gondolom, ez egy normális dolog az autósportban. Láthatjuk, mi történik a Forma-1-ben a Hamilton és Vettel közötti öt másodperccel; ha rémültnek kell lennünk az autósportokban, más munkát kell végeznünk.”


Andrew

 

2019. június 30.