Get Adobe Flash player

Cserealkatrész a riválisoktól és egy rajongótól

Annak ellenére, hogy a bemelegítésen komolyan sérült az autója, Pedro Antunes részt tudott venni a 2019-es Lengyel Rally-n, amit a rivális csapatok és a rajongók nagylelkűségének köszönhetett.

Az FPAK Team Portugal ERC 3 Junior bajnokságban érdekelt versenyzőjét a rajt előtt balszerencse érte, ugyanis a Talty-ban tartott péntek délelőtti shakedown-on felborult Peugeot 208 R2-esével.

Az ugyanilyen autót futtató vetélytárs alakulatok, valamint az Európa-bajnokság egy nagy rajongója segítő kezet nyújtottak a szükséges alkatrészek formájában a portugál pilóta számára, aki így el tudott rajtolni a viadalon. „Egyes alkatrészek más csapatoktól vannak, egyesek benne voltak a kamionunkban, a motorháztető pedig egy lengyel sráctól van, amit egy normál autóról sikerült megkapni, egy utcai autóról” – mesélte Antunes az első napot követően.

Az, hogy Antunes csatába indulhat, távolról sem volt magától értetődő a pénteki baleset után. Peugeot-n elég sok ragasztószalagot lehetett látni szombaton, a csereszélvédő pedig be is törött aztán, amikor a kölcsönbe kapott motorháztető felcsapódott egy közúti szakaszon. Természetesen utóbbi elem sem maradt sértetlen. Emellett a szombati nap elején az utastér tele ment porral az egyik ajtó melletti résen keresztül.

„Az autó nem olyan egyenes még mindig, ahogyan szeretném, de próbáltam küzdeni, próbáltam olyan keményen nyomni, ahogyan csak tudom, az idők azonban nem jönnek. Talán azért nem, mert nem vagyok hozzászokva az ilyen szűk és gyors utakhoz, Lettországban ugyanakkor tudtam néhány jó időt teljesíteni. Itt nem vagyok képes, úgyhogy nem tudom” – mondta el a huszonhat esztendős versenyző szombaton este. Ekkor az ERC 3 Junior értékelés kilencedik pozíciójában állt két perccel az éllovas mögött, de csak néhány másodperccel két másik riválist megelőzve.

Vasárnap a főtengely jeladóval adódtak problémái Antunes-nek, végül azonban a viszontagságok ellenére a kategória ötödik helyén intették le, miután több vetélytársa is hibázott, illetve sújtotta őket műszaki hiba.

 

Andrew