Get Adobe Flash player

Fejlesztést vár Ostberg a Citroentől

A 2019-es szezonban a rali világbajnokság WRC 2 Pro kategóriájában versenyző Mads Ostberg 2006 óta mindegyik Finn Rally-n részt vett, idén azonban nem lesz ott a világbajnokság ikonikus futamán.

A tavaly a viadal céldobogóján másodikként ünneplő norvég azt szeretné a Citroentől, hogy fókuszáljanak az R5-ös kategóriájú C3 fejlesztésére, mielőtt újabb gyors murvás versenyen áll rajthoz az versenygép. A rali világbajnokságon nagysebességű finn fordulójával kapcsolatosan az első kerekek tapadása az aggály a Citroen C3 R5 esetében, mivel a kelleténél több levegő jut az autó alá, és megemeli annak orrát, miközben az az ugratókat teljesíti.

„Szükségünk van egy peremre az autó elején, ez segítene, de már a Svéd Rally óta erről beszélek” – magyarázta a WRC 2 Pro bajnokság második helyén álló Ostberg. „Elmondtam már akkor, hogy nehéz lesz Finnországban versenyezni, amennyiben nem csináljuk meg ezt a munkát, és nem érkezett meg ez, úgyhogy nem megyünk. Úgy volt, hogy ott leszek Finnországban, de ráléptem kicsit a fékre most. Nem akarom elkötelezni magam, hogy többet csináljak, hacsak nem végzünk további munkát az autón. Egyre idősebb az autó, a többiek új autókkal jönnek, nekünk pedig dolgozni kell ezen; megpróbálom megváltoztatni a filozófiát az autóval, hogy gyorsabbá tegyük, most viszont meglátjuk, hogy figyelnek-e rám vagy sem. Valójában nagyon bánt, hogy nem versenyzek Finnországban. Versenyezni akartam, versenyezni akartam, de nem vagyunk felkészülve erre, ilyen egyszerű ez.”

 

Andrew