Get Adobe Flash player

Új VP Racing Fuels üzemanyag az R5-ös autókhoz

A VP Racing Fuels, az üzemanyagtechnológia egyik innovatív cége büszkén jelentette be 2019. júliusának második felében, hogy új üzemanyagot adott ki raliautókhoz, a VP R5.1-et.

„A VP hivatalos támogatója és üzemanyagfejlesztési partnere az M-Sportnak” – kezdte Freddie Turza, az amerikai cég műszaki igazgatója. „Konstruáltunk már velük üzemanyagokat, és mint ahogyan az új Ford Fiesta R5 a legutóbbi alkotásuk a raliautók fejlesztésében, a mi R5.1 üzemanyagunk is egy igazi versenyfél, és a várakozások szerint júliusban mutatkozik be az autóban, aztán pedig rövidesen elérhető lesz szerte a világon.”

A VP R5.1 teljesen legális, és megfelel minden, az üzemanyagokra vonatkozó jelenlegi és jövőbeli (2021-es) FIA előírásnak, alkalmas minden kisebb hengerűrtartalmú turbómotoros versenyautóhoz, beleértve, de nem kizárólagosan az R5-ös kategóriát is.

A VP Racing Fuels raliautókhoz való üzemanyagait nem csak fékpadon tesztelik, a próbákat kiterjesztik sima aszfaltra, durva felületű aszfaltra, forró murvás és laza murvás körülményekre is, miközben a tesztautót alkalmi tesztpilóták és raliversenyek győztesei vezetik, hogy megtalálják az optimumot a sebesség, a megbízhatóság és a teljesítmény terén. Az M-Sport minden R5-ös Fiestája úgy hagyja el a gyárat, hogy a VP R5.1-re programozzák és ötven liternyi ilyen üzemanyaggal töltik fel az autót.

„A Ford Fiesta R5 a legsikeresebb globális raliautónk, a VP Racing Fuels-szel pedig folytattuk a sikeres együttműködést a vadonatúj autó tervezésekor és fejlesztésekor” – mondta el Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója. „Rendkívül büszkék vagyunk erre a projektre, és keményen dolgoztunk, hogy minden elemet azirányba toljunk, hogy megtaláljuk az optimumot a teljesítmény és a megbízhatóság terén. A VP Racing Fuels ugyanezzel a mentalitással rendelkezik, amikor a mérnöki munkáról van szó, és biztos vagyok benne, hogy jelentős előrelépést tettünk mindketten.”


Andrew