Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Nyitva az ajtó a Citroennél Loeb számára, hogy ralizzon

 

Nyitva az ajtó a Citroennél Loeb számára, hogy ralizzon

A Citroen kitart azon álláspontja mellett, hogy nincsenek olyan tervek, melyek Sebastien Loeb további rali világbajnoksági szerepléséről szólnának, azt azonban nem zárták ki, hogy későbbi visszatérésről ne lehetne szó.

A spekulációk ellenére, miszerint a kilencszeres világbajnok négy világbajnoki fordulón állna rajthoz idén, a francia csapat hivatalos közleménye szerint Loeb Monte-Carlo Rallye-n történt részvétele egyszeri alkalom marad. A kilencszeres világbajnok a hatodik szakaszig vezette a futamot, de egy kicsúszásnak köszönhetően a nyolcadik helyen futott célba.

A Citroen Racing vezetője, Yves Matton elmondta, a további ralis részvételekről szóló híresztelésekkel ellentétben Loeb a túraautó világbajnokságra koncentrál továbbra is.

„Ez egy olyan dolog, ami nagy kérdés mindenki számára, de nem egy olyan dolog, amiről beszéltünk volna” – mondta el Matton. „A cél Loeb számára, hogy megpróbáljon bajnok lenni a túraautó világbajnokságon. Ez egy nagy kihívás Seb számára. Nagyszerű dolgokat tesz: nyer a ralisportban, győz a Pikes Peak-en és most be akarja bizonyítani, hogy valami másra is képes. Jelenleg nem tervezem, hogy további rali világbajnoki futamokon venne részt. A tervem az, hogy a túraautózásban próbáljak meg csinálni vele valamit. De tudja, hol van az irodám és mindig megkérdez…”

Loeb azt nyilatkozta, nagy az esélye, hogy a monte-carlói volt az utolsó rali világbajnoki futama. „Pályaversenyző vagyok. A téli időszakban volt, nem a versenyszezonom közepén. Alkalmas volt számomra, hogy jöjjek és induljak Monte-Carlóban, szeretem a versenyt, az atmoszférát és mindent. Arról azonban nincs szó, hogy visszatérjek és többet is csináljak.

Ki tudja, nem mondom azt, hogy ez volt az utolsó ralim, de a világbajnokságra nem hinném, hogy visszatérek. Nincs erre terv, és senki sem beszél róla. Sosem mondom, hogy soha, de jelenleg nem” – mondta el Loeb.

 

Andrew

 

2015. február 5.