Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Passzol a stílusom a mexikói szakaszokhoz – mondja Ostberg

 

Passzol a stílusom a mexikói szakaszokhoz – mondja Ostberg

Mads Ostberg örül, hogy a rali világbajnokság mezőnye a kimerítő, nagy tengerszint feletti magasságokban zajló mexikói gyorsasági szakaszokon teszi próbára magát a 2015-ös sorozat harmadik viadalán. A Citroen Racing pilótája úgy véli, a körülmények jobban kedveznek számára riválisainál.

A Leon központú verseny egyáltalán nem megy 1800 méteres tengerszint feletti magasság alá, így a versenyzők hozzá kell, hogy szokjanak ahhoz, hogy autójuk erőforrása mintegy harminc százalékot veszít teljesítményéből. A vezetési stílusára büszke Ostberg a teljesítményveszteséget a saját előnyére próbálta fordítani Közép-Amerikában mindig is.

„Ezen a versenyen változtatnod kell a vezetési stílusodon, hogy megbirkózz az erő hiányával” – mondta el a norvég. „Ha hibázol itt, nem bízhatsz a motorban, hogy kihúzzon annak ereje. Még egy kis hiba is sokba kerülhet. Úgy tűnik azonban, hogy a vezetési stílusom jól passzol ehhez a helyzethez. Nem hibázok sokat. Elég tiszta a vezetésem, és ez az egyik olyan verseny, ahol ez kifizetődik.”

Ostberg jól szerepelt a korábbi Mexikó Rally-kon, 2013-ban vezette a futamot egy Ford Fiesta RS WRC-vel, amikor egy műszaki probléma partvonalra kényszerítette, tavaly pedig a Citroennel állta az élre, de nekicsúszott egy partoldalnak, ami miatt elvesztette esélyét a győzelemre.

Az idei szezonra továbbfejlesztette a francia csapat az autót, a DS 3 WRC új motorral és módosított erőátvitellel, futóművel, valamint aerodinamikával szállt csatába. Ostberg ráadásul jó rajtpozícióból, az ötödik helyről vághat neki a mexikói viadalnak, így tisztább pályák várják, mint az előtte lévőket.

„Ez egy jobb rajtpozíció, mint amink bármikor is volt ezen a versenyen” – jegyezte meg az egy futamgyőzelemmel rendelkező pilóta. „Amennyiben jó lesz az érzésünk a shakedown-on, biztos, hogy előnyt kell kovácsolnunk ebből és keményen kell nyomnunk rögtön a rajttól. Ez egy olyan verseny, ahol jó esélyünk van küzdeni egy jó eredményért. Azt mondanám, ez az év egyik legerősebb futama számomra.”

 

Andrew

 

2015. március 1.