Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Meeke érzi hibázásainak súlyát

 

Meeke érzi hibázásainak súlyát

Kris Meeke, a Citroen Racing pilótája azt mondja, ki kell küszöbölnie azokat a hibákat, melyek a rali világbajnokság első két fordulóján megakadályozták az erős eredmények megszerzésében.

A brit pilóta több mint három percet vesztett a Svéd Rally első napján bemutatott két kicsúszásával, végül a hetedik helyen fejezte be az északi futamot, miután az Elfyn Evans-szal az utolsó szakaszon vívott csatában újabb hibát követett el.

Mindezek a Monte-Carlo Rallye második napján történt balesetet követték, amikor Meeke kiütötte a DS 3 WRC hátsó futóművét, így a negyedik helyről visszacsúszott és a tízedik pozícióban fejezte be az idénynyitót. „Túl sok a hiba, pontosan ez az, amire nincs szükségem” – mondta el Meeke. „Svédországban van egy jó vonal, de mindig a hófalak, amik kifognak rajtad. Nagyon tisztának kell lenni a vezetésednek, én viszont kétszer vagy háromszor rajtavesztem. Ez nem annyira jó. Meg kell tanulnunk kiküszöbölni ezeket a hibákat, és hibák nélkül célba érni, ez ilyen egyszerű.”

A Citroen Racingnél a második idényét töltő versenyző mindkét idei megmérettetésén képes volt szakaszt nyerni, a bajnokság egyetlen igazi téli körülmények között zajló futamán mutatott tempója pedig bizakodással tölti el. „Nem a sebesség a probléma, nem kell azt néznünk. Svédországba menni mindössze a második alkalommal és legjobb időket futni bátorító dolog. Tavaly óta nagymértékben fejlődött a szintem, a természetes ritmusom sokkal jobb. Kényelmesnek érzem, de a kis megforgások…”

 

Andrew

 

2015. március 3.