Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Citroen: Meeke-nek időre van szüksége

 

Citroen: Meeke-nek időre van szüksége

A Citroen Racing elismerte, nem tudnak azonnali javulást előidézni annak tekintetében, hogy Kris Meeke újra formába lendüljön a DS 3 WRC volánja mögött, ugyanakkor teljes támogatásukról biztosították pilótájukat.

A brit csalódást keltő rajtot vett a francia gyártóval közös második teljes szezonjában, és csupán a tizenegyedik helyet foglalja el a pontversenyben, miután mindhárom eddigi 2015-ös futamon voltak kicsúszásai.

Meeke már a következő fordulón, az Argentin Rally-n feledtetné botlásait, csapata vezére, Yves Matton viszont óvatos megközelítést vár pilótájától. „Az egyetlen cél Kris számára, hogy Argentínában hibák nélkül fejezze be a versenyt” – nyilatkozta a belga szakember. „Lépésről lépésre találhatjuk meg a magabiztosságot a vezetésében. Ez az egyetlen megközelítés, amit alkalmazhatunk jelen pillanatban. Újra fel kell építenie magát Kris-nek azok után, ami történt. Az egyetlen út a helyzet javítására, hogy együttműködünk és továbbra is a célunkra fókuszálunk.”

Matton ugyanakkor azt is elismerte, meglepődött versenyzője rosszul sikerült 2015-ös rajtján, különösen annak fényében, hogy a 35 éves brit első teljes gyári idényét, 2014-et erős eredményekkel fejezte be. „A tavalyi év végén – Finnországtól fogva a szezon második felében – nagyon jó eredményeket hozott, és elég konzisztens eredményeket is ért el. Nagy-Britanniában elkövetett egy kis hibát a verseny végén, de láthattunk, hogy feljebb lépett egyet az előző évhez képest. Az biztos, hogy ennek a szezonnak az eleje nem az, amit vártam. Azt azonban észben kell tartanunk, hogy a tavalyi volt az első teljes szezonja egy World Rally Car-ban és olyan versenyzőkkel akar csatázni, akiknek legalább két vagy háromszezonnyi tapasztalatuk van. Ez nem könnyű.”

Matton továbbra is bízik abban, hogy Meeke visszanyeri formáját, megjegyezte, versenyzője a csapat teljes támogatását élvezi. „Nagyon magabiztos vagyok benne, hogy el tudunk érni valamit Kris-szel. Tudtam már az elején, hogy nehéz lesz néhány pillanat, de amit a tavalyi szezon második felében mutatott, azt mutatja, hogy csak idő kérdése mindez.”

 

Andrew

 

2015. április. 21.