Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Matton: Kifizetődött a hazardírozás

 

Matton: Kifizetődött a hazardírozás

Kris Meeke első világbajnoki futamgyőzelme, amit az Argentin Rally-n szerzett meg, bizonyítja, hogy a Citroen jó döntést hozott a brit leigazolásával. Ez a francia különítmény első emberének, Yves Mattonnak a véleménye, aki lehetőséget biztosított Meeke-nek 2013-ban két futamra, a következő évben pedig a teljes szezonra, amikor a pilóta rövid életűnek bizonyult MINI-s pályafutása után két évre a partvonalon kívülre került.

„Hosszú ideje ismerem Kris-t, és boldog vagyok, hogy hazardíroztam vele, amikor senki más nem ajánlott neki ülést” – mondta el Matton. „Mindig is úgy gondoltam, hogy megvan a sebessége, a műszaki képességei és hogy egy nagyon okos srác. De oké, néhány dolog hiányzott, mielőtt valami nagyszerűt el tudott volna érni. Némi időbe telt ez – most már több mint egy éve dolgozunk együtt –, de nagyon örülök, hogy megmutathattam azoknak az embereknek, akik nem hittek Kris-ben, hogy a fogadásom kifizetődött.”

Matton ráadásul hisz abban, hogy védencének nagy jelentőséggel bíró győzelme segíteni fog a további fejlődésben is. „Bizonyosan egy nagy lépés, amikor először nyersz futamot” – magyarázta a Citroen Racing szakvezetője. „Nem fejeződött be Kris-szel a folyamat, továbbra is együtt kell dolgoznunk, de más lesz a felfogásod, amikor nyertél. Úgy érzem, a jó irányba haladunk.”

Matton és Meeke az idény előtt továbbfejlesztett DS 3 WRC-t is dicsérte a futamot követően, ami strapabírósságával hozzájárult ahhoz, hogy Mads Ostberg második helyének köszönhetően kettős győzelmet arathasson a csapat a dél-amerikai viadalon.

 

Andrew

 

2015. május 3.