Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Kubica a Citroen kívánságlistáján

 

Kubica a Citroen kívánságlistáján

Robert Kubica nevét is tartalmazza az a lista, melyről a Citroen Racing kiválasztja Kris Meeke csapattársát a 2015-ös rali világbajnoki szezonra, árulta el Yves Matton.

Kubica idén teljesítette első komplett évét a rali világbajnokságon, melynek során voltak ígéretes részeredményei az M-Sport Ford Fiesta WRC-jével, ugyanakkor folyamatos hibák is jellemezték szezonját. Mielőtt azonban a csúcskategóriához csatlakozott volna, 2013-ban egy Citroent vezetve szerezte meg a WRC 2-es bajnoki címet, Wales-ben pedig egy DS3 WRC-vel állhatott már rajthoz tavaly.

Matton megerősítette, hogy a lengyel pilóta a lehetséges 2015-ös versenyzői között van. „Beszélgetünk vele a jövő évről. Van egy kívánságlistánk, melyen ő is rajta van” – mondta el a Citroen Racing vezetője Kubicáról, aki a Brit Rally-n azt nyilatkozta, ötven-ötven százalék az esélye, hogy marad-e jövőre is a raliban.

Meeke idei csapattársa, Mads Ostberg is a lehetséges jelöltek között szerepel, a Hyundai egyik ez évi versenyzője, Hayden Paddon pedig a francia csapat egy újabb kandidálója. Ostberg számára egyébként opció lehet az M-Sporthoz történő visszatérés. Ott saját csapatának színeiben állna rajthoz, mivel a brit alakulat várhatóan Ott Tanakot fogja Mikko Hirvonen utódjául szerződtetni, Paddon pedig jelenlegi egyletével is tárgyalásban áll. Az új-zélandi biztos benne, hogy jövőre is látható lesz a világbajnokságon. „Itt leszünk, csak még abban nem vagyunk biztosak, hogy mennyi fordulót fogunk teljesíteni. Reméljük, hogy minden murvás versenyen el fogunk indulni. Hamarosan meg fogjuk ezt tudni.”

A Citroennel kapcsolatos szóbeszéd, hogy Sebastien Loeb egy verseny erejéig visszatérne a túraautózásból a ralirészleghez, és a kilencszeres ralivilágbajnok rajthoz állna a 2015-ös idénynyitón, a Monte-Carlo Rallye-n.

 

Andrew

 

2014. november 20.