Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Ostberg is marad a Citroennél

 

Ostberg is marad a Citroennél

A Citroen Racing bejelentette, a norvég Mads Ostberg és a svéd Jonas Andersson lesznek a gyári DS 3 WRC versenyzői a Kris Meeke/Paul Nagle páros mellett a rali világbajnokság 2015-ös szezonjában is.

2014-ben az akkor még Citroen DS3 WRC néven futó autót a két feltörekvő párosra bízta a Citroen Racing. A csapat véleménye szerint a dolog kifizetődött, Ostberg és Meeke mindhárom felületen, murván, aszfalton és havon is szerzett dobogós helyezést, összesen nyolcszor végeztek a legjobb háromban.

A következő idény a januárban megrendezésre kerülő Monte-Carlo Rallye-val indul útjára, ahol az alakulat színeiben rajthoz áll Sebastien Loeb is Daniel Elenával az oldalán. A csapat Meeke-ék mellett őket nevezi pontszerzőként a hercegségben. A kilencszeres világbajnoktól Svédországban, a kedvenc versenyén veszi át ezt a szerepet Ostberg.

Yves Matton (Citroen Racing csapatigazgató): „27 évével Mads Ostberg a rali világbajnokság egyik legtapasztaltabb versenyzője jelenleg. Az első DS 3 WRC-s szezonja lehetővé tette számunkra, hogy megnézzük a potenciálját. Mads-nek voltak jó eredményei annak ellenére, hogy az év során jobbára balszerencsés volt. 108 megszerzett pontja és az egyéni bajnokság ötödik helye mutatja erőfeszítéseit. Az első DS 3 WRC-s szezonjára építkezhet majd, 2015-öt úgy kezdheti, hogy ismeri már a csapatot és az autót is… Csakúgy, mint Kris Meeke esetében, az lesz a cél, hogy elnyerjük a befektetett munka jutalmát.”

Mads Ostberg: „Boldog vagyok, hogy folytathatom a munkát a Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team-mel. Nagyon élveztem az elmúlt néhány hónapot. Sokat tanultam már azzal, hogy kapcsolatba léptem ezzel a fantasztikus csapattal, és úgy érzem, jobb pilóta lettem. A DS 3 WRC-hez hozzá kellett állítanom a vezetési stílusomat. A befektetett munkám lehetővé tette, hogy új technikákat fedezzek fel, amik segítettek abban, hogy könnyebben boldoguljak bizonyos felületeken és bizonyos körülmények között. Ezt a tapasztalatot fogom hasznosítani ahhoz, hogy 2015-ben továbblépjek. Nagyon várom már, hogy lássam azokat a fejlesztéseket, amiket a DS 3 WRC-n végeztek. Az elmúlt évben elvégzett munkának és a télen letesztelésre és megerősítésre kerülő fejlesztéseknek köszönhetően a lehető leggyakrabban akarok a futamgyőzelmekért harcolni.”

 

Andrew

 

2014. december 4.