Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Kedvezőtlenebb feltételekkel a citroenesek

 

Kedvezőtlenebb feltételekkel a citroenesek

 

A Citroen Racing a 2016-os szezonnyitó Monte-Carlo Rallye nevezési zárlatának napján lebbentette fel a fátylat azzal kapcsolatban, hogy milyen programot fog futni abban a szezonban, amikor figyelmét valójában 2017-re és az új szabályok szerint épülő World Rally Car-jára fogja összpontosítani.

Az Abu Dhabi World Rally Team 2016-ban a hercegségben kezdi meg részleges szezonját Kris Meeke-vel és Stephane Lefebvre-rel, Svédországban viszont három DS 3 WRC rajtol el, Meeke-n kívül Khalid Al Qassimi, valamint Craig Breen ülhetnek volán mögé. A franciák nem részletezték a további programot, így azt sem ismeretes egyelőre, hogy hány futamot terveznek. Annyit tudni csupán, hogy a világbajnokság kiválasztott európai versenyein lesznek ott egy, kettő vagy három autóval.

A folyamatosságot Meeke és Lefebvre képviseli tehát, Breen szerződtetése azonban kisebbfajta meglepetésnek számított. Az ír, aki más fórumokon arról beszélt, hogy hat futamon áll rajthoz, a konszerntárs Peugeot-tól érkezik. A DS 3 WRC-ket nem a gyári csapat, hanem a Citroeneket régóta futtató PH Sport fogja felügyelni, így a költségszint feltehetően alacsonyabb lesz. A 2006-os szezonnal ellentétben, amikor a Kronos a Citroen révén gyári csapatként nevezett a rali világbajnokságra és gyártói pontokat gyűjtött, az Abu Dhabi World Rally Team nem tervezi ugyanezt még WRC csapatként sem, holott ehhez immár nem is szükséges minimális számú futamon részt venni. Ez azt jelenti, hogy a Citroen 2001 óta először nem lesz jelen hivatalos formában a rali világbajnokságon, az Abu Dhabi World Rally Team és versenyzői számára pedig kevésbé lesznek előnyösek például a rajtsorrenddel és szervizparkkal kapcsolatos feltételek.

 

Andrew

 

2016. január 7.