Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Nyomástól mentesen

 

Nyomástól mentesen

Kris Meeke úgy véli, az a nyomás, amit az eredménycentrikusság miatt érzett a Citroennél a tavalyi év során, megszűnt erre a szezonra.

A brit pilótának 2015-ben kompromisszumot kellett kötnie a teljes támadás és a francia csapat azon óhaja között, hogy erős pontszerző pozícióban végezzen a gyártói bajnokság második helyének megszerzése érdekében. Az alakulat idén visszalépett hivatalosan a rali világbajnokságtól, hogy a következő szezonra az új technikai szabályzatnak megfelelően új autót fejlesszenek, Meeke és csapattársa, Stephane Lefebvre ugyanakkor ott lesznek néhány európai futamon az Abu Dhabi Total World Rally Team színeiben, köztük az idénynyitó Monte-Carlo Rallye-n. „Nem érzem azt, hogy nagy nyomás lenne rajtam, főleg azért, mert nem célunk egy különösebb eredmény a szezon végén” – mondta.

Az egy világbajnoki futamgyőzelemmel rendelkező versenyző, akinek ez lesz a nyolcadik Montéja, hároméves szerződést kötött a Citroennel, így részt vehet az új járgány fejlesztésében, majd vezetheti is azt 2017-ben. „2016 nem csak egy új szezon, hanem pályafutásom egy új fejezetének a kezdete is” nyilatkozta Meeke. „Monte-Carlóban és a többi versenyen azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam és a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjtsem.”

A csapat az idény első versenyére annak vendéglátó városa, Gap mellett egy kétnapos teszttel készül a hétvégén. A szezon folyamán a PH Sport fogja felkészíteni és szervizelni a DS 3 WRC-ket, melyek ugyanolyan specifikációban futnak, mint 2015-ben.

 

Andrew

 

2016. január 16.