Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - A Citroen a dobogót célozza meg

 

A Citroen a dobogót célozza meg

A Citroen Racing igazgatója, Yves Matton azt mondja, csapatának az a célja, hogy következő idényben versenyzői, Kris Meeke és Mads Ostberg a rali világbajnokság összesítésének dobogóján végezzenek.

Matton erről az FIA év végi díjátadó gáláján beszélt Dohában, ahol a márka Jose-Maria Lopez, Yvan Muller és Sebastien Loeb teljesítményének köszönhetően a kitűnő túraautó világbajnoki szereplését ünnepelhette azzal, hogy a teljes pódiumot elfoglalhatták a pilóták versengésében. A rali világbajnokságon idei szezonjában Ostberg az ötödik, Meeke a hetedik helyet szerezte meg, míg a francia csapat a gyártók értékelésének második pozíciójában végzett. 2015-re a legjobb három a cél az egyéni értékelésben.

„Ezen az estén a teljes nemzetközi autósport vezető figuráival együtt elgondolkodhatunk, hogy micsoda egy intenzív évet tapasztalhattunk meg” – nyilatkozta Matton. „Ezek a díjak a versenyzők és Citroen Racing tagjai által elvégzett munkájának az elismerései, akik két világbajnokságban is versenyeztek, és vettek részt a bolygó minden sarkán huszonöt versenyen.

2015-ben Pechitóval, Yvannal és Sebbel meg akarjuk védeni a túraautós címeinket, és továbbra is részesei leszünk a rali világbajnokságnak. Kris és Mads a DS 3-assal teljesítésre kerülő második szezonjukban többet célozhatnak meg, mi pedig megpróbáljuk őket a dobogóra segíteni a pilóták világbajnokságában. A jövőre is gondolva ugyanakkor továbbra is támogatni fogjuk Stephane Lefebvre fejlődését.”

A Citroen Racing a Monte-Carlo Rallye-n Sebastien Loeböt nevezi Meeke mellett gyártói pontszerzőként, de a hírek szerint szóba jött egy harmadik gyári autó nevezése a sorozat német, francia és spanyol futamára is. A vendégversenyző szereplése azt is jelentheti, hogy Ostberg azokon a futamokon is egyéni indulóként vesz csupán részt.

 

Andrew

 

2014. december 31.