Get Adobe Flash player

Hírek: Skoda Motorsport - A Skoda Motorsport új otthona

 

A Skoda Motorsport új otthona

2018-ban új otthonra lelt a Skoda Auto autósport részlege, a Skoda Motorsport. A Mlada Boleslav külvárosában, Plazy-ban található új központ megkönnyíti a csapat számára azt, hogy csúcsszintű raliautóval lássák el mind a gyári alakulatot, mind az ügyfeleiket.

Világszínvonalú raliautó építése nem egy egyszerű feladat, az pedig, hogy valaki a csúcson maradhasson, a legjobbra van szüksége mindenből – a legjobb emberekre, a legjobb technológiára és szakmai tudásra, valamint természetesen a legjobb környezetre. Emiatt döntött úgy a Skoda Motorsport, hogy ideje új otthont találni.

A sportrészleg évekig a Skoda mlada boleslavi gyártóterületén tevékenykedett. Az elsőszámú Skoda gyár szívében történő munka sok előnnyel rendelkezik, voltak azonban hátrányos oldalai is, főként a logisztika terén. A gyár mindennapi életének gyors tempója a beszerzéseket és az autók kiszállítását is igencsak nehézzé teheti. Azért, hogy a teljes csapat életét megkönnyítse, a Skoda Motorsport úgy döntött, hogy egy vadonatúj, erre a célra épült központba költözik, mely Plazy-ban kapott helyet. A létesítmény nagyobb területtel rendelkezik, mint a korábbi, így elég helyet biztosít a csapat működésének minden szegmenséhez, az új autók és alkatrészek fejlesztésétől kezdve a Fabia R5-ösök megépítéséig, valamint azok karbantartásáig, újjáépítésig.

Az új létesítménye 16400 négyzetméteren fekszik, az alkalmazottak 1859 négyzetméternyi irodai, valamint 3844 négyzetméternyi műhely- és raktárterületet vehettek birtokba. A tágas raktár a Fabia R5 több mint ötezer különféle alkatrészének tárolására szolgál, valamint kerekek ezreinek is van hely, melyek a WRC 2-es bajnokság teljesítéséhez szükségesek.

A Skoda Motorsport új főhadiszállásával kapcsolatban azonban az a legfontosabb tény, hogy közelebb hozza egymáshoz minden részlegét. Az autósportban a csapatmunka nem csak egy közhely vagy jól csengő fogalom. A mérnököktől és az autókat építő szerelőktől a folyamatot fenntartó irodai emberekig, a pilótákig és a navigátorokig mindenkinek együtt kell dolgozni, ha a különítmény nagyszerű eredményeket akar elérni.

„Ezzel az új főhadiszállással felkészülten várjuk a jövőbeli kihívásokat” – mondta el Christian Strube, a Skoda Auto műszaki fejlesztésért felelős részlegének vezetője akkor, amikor a létesítmény teljessé vált 2018 novemberében. „A tökéletesített munkamenetnek köszönhetően még hatékonyabban tudunk autókat fejleszteni és építeni, valamint még jobbá tudjuk tenni a szolgáltatásunkat az ügyfeleink részére. Tavaly az volt a célunk, hogy több mint kétszáz Fabia R5-össel lássuk el ügyfeleinket világszerte. És kiszállítottuk ezeket! Csaknem kétszázötven Fabiát értékesítettünk mindezidáig. Ahhoz, hogy fenntartsuk ezt, ez az új létesítmény ideális alap az autósport programunk jövőbeli sikeréhez.”

„Ez a vadonatúj létesítmény világosan demonstrálja a Skoda autósport irányú elkötelezettségét” – emelte ki a sportrészleg vezetője, Michal Hrabanek. „Nagyban fog ez segíteni bennünket, hogy javítsuk az ügyfélkiszolgálásunkat és hogy folytassuk a Skoda Motorsport sikertörténetét szerte a világon.”

 

Andrew

 

2019. április 15.