Get Adobe Flash player

Ostberg elé esett egy néző

Sértetlenül úszta meg kvázi balesetét az a rajongó, aki nagyjából három méter magasból esett a pályára éppen Mads Ostberg elé a 2019-es Deutschland Rallye egyik szakaszán.

A verseny ötödik különpróbáján, a 19,44 kilométer hosszú Stein und Wein nevű gyorsasági második teljesítése során a néző fejjel lefelé esett le egy falról a pálya egy tempós részén, éppen akkor, amikor egy gyors kanyarkombinációból jött kifelé Citroen C3 R5-ösével a pilóta (az esetről készült amatőr videófelvétel itt látható).

Ostberg kétségbeesett kísérletet tett, hogy megpróbáljon elmenni a néző mellett, akit aztán elmondása szerint alig került el. „Szerencsésen menekült meg ez az ember” – nyilatkozta az esetet követően az érthetően sokkos állapotban lévő és remegő norvég versenyző. „Azon a ponton, ahol leesett, padlógázon mentem át egy nagysebességű ugratón körülbelül 150 kilométer/órával! A versenyvonalra esett, de szerencsére gyorsan reagáltam, és megakadályoztam egy halálos balesetet. A versenyvonaltól egy méterre lévő falról esett le, ha egy fél másodperccel később esik le, nem lett volna mód kikerülni őt. Csak az időzítésen múlt. Fejjel lefelé esett le, és majdnem lementem az útról, hogy kikerüljem őt, mindeközben sikerült lemásznia az ívről egy kicsit. Az élmény okozta sokk megzavarja a gondolataidat, amikor vezetsz. Ezen gondolkodtam a szakasz hátralévő részében, hogy mennyire volt hatással a sebességemre ez, azt nem tudom. Mindenesetre nem tett gyorsabbá. Sosem tapasztaltam ilyet… Olyat láttam, hogy emberek sétálnak az út szélén, ilyet azonban nem láttam… Nem is felfelé fókuszáltam, de láttam, hogy esik le fölöttem. Egy igazán megrázó tapasztalat volt ez. Biztosan megsérült.”

A verseny rendezői nem sokkal később megerősítették, a férfi nem szenvedett sérüléseket, és utasították a nézőket, hogy tartsák be a biztonsági utasításokat.

Az autosport.com értesülései szerint – a pletykák ellenére – a falról leesett néző nem volt alkoholos befolyásoltság alatt.

 

Andrew