Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Novikov és Neuville az M-Sportnál 2013-ban

 

Novikov és Neuville az M-Sportnál 2013-ban

Evgeny Novikov és Thierry Neuville a következő szezon mind a 13 rali világbajnoki futamát az M-Sport színeiben fogja teljesíteni egy-egy Ford Fiesta RS WRC volánja mögött. A 22 éves Novikov és a 24 esztendős Neuville Mads Ostberg és Nasser Al-Attiyah csapattársai lesznek a cumbriai csapatnál.

Az M-Sport kötelékében 2011 óta versenyző Novikov ebben a szezonban a hatodik helyen végzett az összesített értékelésben, portugáliai második helyezésével egyúttal a legfiatalabb olyan pilótává lépett elő, aki dobogóra tudott állni. Azt még nem erősítették meg a felek, hogy továbbra is Ilka Minor navigál-e Novikovnak. Az osztrák hölgy szezon közben, Denis Giraudet sérülése miatt ült be a Fiestába.

Neuville-nek sem ismeretlen a márka, karrierjét a belga Ford Fiesta Sport Trophy-ban kezdte. Eddigi húsz világbajnoki futamán tizenegy szakaszgyőzelmet aratott, legjobb helyezése egy negyedik pozíció, melyet a Rallye de France-on ért el. A belga tehetség 2011-ben az IRC bajnoki címéért harcolt, megnyert olyan nagyhírű viadalokat, mint a Sanremo Rallye vagy a Tour de Corse. Navigátorával, Nicolas Gilsoullal ebben a szezonban a Citroen Junior csapatában versenyzett, illetve néhány futamon a Qatar World Rally Team-nél helyettesítette az azóta a szintén az M-Sporthoz igazolt Nasser Al-Attiyah-t.

Az M-Sport ügyvezetője, Malcolm Wilson szerint jövőre mindkét pilóta jól fog szerepelni fiatal kora és viszonylagos tapasztalatlansága ellenére. „Evgeny és Thierry is fiatal, de ebben az évben érettségükről tettek tanúbizonyságot mindketten – tempójuk mellett rendkívül hasznos tapasztalatokat szerezve célba értek a versenyeken. Mindkettejük felvette a versenyt a gyári versenyzőkkel, 2012-es eredményeiket megérdemelték. Biztos vagyok abban, hogy a továbbiakban is bizonyítani fognak, és lenyűgöző teljesítményt fogunk látni tőlük 2013-ban is.

Fiatal csapatunk lesz a következő évre, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennénk képesek kimagasló eredményekre. Mindegyikük, Mads (ostberg), Evgeny (Novikov) és Thierry (Neuville) is bizonyított 2012-ben, Nasser (Al-Attiyah) vezetésével fantasztikus nagykövetei lehetnek Katarnak, az M-Sportnak és a rali világbajnokságnak.”

Evgeny Novikov a következőket mondta el a bejelentést követően: „Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy a következő évben Katart és az M-Sportot képviselhetem. Hálás köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik támogattak és hittek bennem: mentoromnak, Mikhail Lepekhovnak, Malcolm Wilsonnak, a családomnak és a rajongóimnak.”

Thierry Neuville így nyilatkozott: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Katar és az M-Sport színeiben vehetek részt a következő szezon mind a 13 futamán. Egy, a rali világbajnokságon eltöltött nagyszerű tanulóévnek köszönhetően biztos vagyok abban, hogy nagyon jó eredményeket fogok tudni elérni az M-Sport és új csapattársaim segítségével.

Különösképpen Malcolm Wilsonnak szeretnék köszönetet mondani, aki bízik bennem és jó barátomnak, a fantasztikus támogatást nyújtó Nasser Al-Attiyah-nak. Most arra összpontosítok, hogy felkészüljek a Monte-Carlo Rallye-ra, már alig várom az új kaland kezdetét.”

 

Andrew

 

2012. december 15.