Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Evans ledöbbent, hogy visszaléptették

 

Evans ledöbbent, hogy visszaléptették

Elfyn Evans úgy jellemezte, hogy ledöbbent, amikor az M-Sport rali világbajnoki különítménye visszaléptette 2016-ra.

Ahelyett, hogy Mads Ostberg csapattársaként versenyezhetne az elsőszámú alakulatban idén is, a wales-i pilóta egy részleges programot futhat csak egy Ford Fiesta R5-össel a WRC 2-es kategóriában. Evans helyét a Toyota korábbi protezsáltja, Eric Camilli foglalhatja el.

A WRC Academy 2012-es bajnoka, valamint 2015-ös csapattársa, Ott Tanak is tisztában voltak vele, hogy veszélyben van állásuk, mivel nem tudtak folyamatos jó teljesítményt nyújtani, előbbi versenyző azonban úgy érzi, tévesen ítélték meg teljesítményét.

„Úgy érzem, mindent megtettem, ami az erőmből tellett, és a legjobb tudásom szerint teljesítettem, de egy olyan dolog alapján megítélni valamit, ami valójában nem is eredményezett akkora különbséget, kemény dolog” – mondta el Evans az Autosport magazinnak. „Őszintén szólva ledöbbentem a döntés miatt. Magabiztos vagyok, hogy el tudom végezni a feladatot minden felületen, és úgy gondolom, a Brit Rally bizonyította ezt. Az emberek észrevételei nem voltak száz százalékig korrektek azzal a versennyel kapcsolatban.”

A cumbriaiak vezetője, Malcolm Wilson tisztázta már, hogy Evans akár ebben az évben is visszatérhet a legmagasabb szinten és néhány versenyen World Rally Car-t vezethet. A pilóta is úgy véli, hogy nem ért véget a csúcskategóriás pályafutása, és meg tudja változtatni ebben a szezonban a szervizparki megítélését.

„Egy huppanó ez az úton” – nyilatkozta a 27 éves pilóta. „Mindenkinek vannak kemény időszakai a pályafutásában – hacsak nem Sebastien a neve és nem francia –, ez pedig az én nehéz időszakom. Kezelni fogom, és visszatérek. Bizonyos, hogy az emberek változást fognak látni rajtam idén. Nem értek egyet a döntéssel, az egyetlen prioritásom pedig most az, hogy a lehető leghamarabb visszatérjek a World Rally Car-okhoz.

Nem hinném, hogy a legjobb vagy legmegfelelőbb módon látták mindig azt, ahogyan boldogultam. Talán bűnös vagyok abban, hogy túl szerény voltam a közvélemény szemében, de változtatni fogok ezen. Bízzon bennem mindenki, belül mélyen megvan a magabiztosságom, hogy meg tudom ezt csinálni.”

Evans idén új mitfárerrel fog szerepelni, Tom Cave korábbi társa, Craig Parry váltja Daniel Barrittot a navigátorülésben.

 

Andrew

 

2016. január 20.