Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Összeállt az M-Sport költségvetése

 

Összeállt az M-Sport költségvetése

Mint ahogyan beszámolt már arról a superally.hu, az M-Sport hosszú huzavona után gyártóként kötelezte el magát a 2016-os rali világbajnokság szezonra, ami egyúttal azt is jelenti, hogy teljes szezont fog futni az alakulat.

A csapat vezetője, Malcolm Wilson a múlt héten még azt nyilatkozta, hogy nincs garancia különítménye mind a tizennégy futamon történő rajthoz állására, ez pedig a Citroen önkéntes száműzetésével azt eredményezte volna, hogy a Volkswagen és Hyundai maradtak volna csak gyártóként a sorozatban.

Wilson azonban most megerősítette az Autosport magazinnak, hogy rendelkezésükre áll már a szükséges pénzügyi keret a teljes bajnokságra, és megköszönte az FIA-nak a csapattal szemben tanúsított türelmet, míg összerakták a költségvetésüket.

„Kifizettük a nevezési díjat, és ott leszünk minden fordulón” – mondta a cégtulajdonos szakvezető. „Ez egy nagyon jó hír számunkra. Az M-Sport egy állandó elem a rali világbajnokságon az 1997-es első forduló óta, és nem igazán akartam kihagyni egy fordulót ezúttal sem. Jarmo Mahonen, a rali világbajnokság menedzsere nagyon-nagyon jó volt hozzánk. Keményen dolgoztunk az FIA-val, hogy ez megtörténhessen. Jarmo megértette a helyzetünket, és minden tőle telhetőt megtett, hogy segítsen nekünk.”

Az M-Sportnak két dologgal kapcsolatban jelentkeztek a pénzügyi aggályai. Egyrészt tizenháromról tizennégyre nőtt a rali világbajnokság futamainak száma 2016-ban, a plusz verseny ráadásul egy tengerentúli, konkrétan a kínai forduló, másrészt a csapatnak a 2017-es szabályok szerint épülő új World Rally Car-on is dolgoznia kell, mindezt úgy, hogy hivatalos gyártói háttér és támogatás nem áll mögötte.

A csapatot Mads Ostberg és Eric Camilli képviseli ebben a szezonban a Ford Fiesta RS WRC-kkel. A tavalyi pilóta, Elfyn Evans számára néhány futamon lehetőséget biztosítanak, emellett a WRC 2 egyes versenyein, illetve a brit bajnokságban fog indulni egy Fiesta R5-össel a wales-i pilóta.

 

Andrew

 

2016. január 20.