Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC

 

Fekete Fiesták a szurkolók örömére

A Ford Abu Dhabi World Rally Team átfényezte Fiesta RS WRC-it, Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala és Khalid Al Qassimi fekete autókkal vág neki a francia rali világbajnoki futamnak egy Facebook kampány nyomán.

A Ford korábban mindig hófehér autókkal végezte tesztprogramját, de a Franciaországban tartott júniusi teszten kipróbáltak egy olyan színösszeállítást, mely a szezon megkezdése előtt szóba került, mint a versenyeken használatos dekoráció. Ez olyan népszerűnek bizonyult, hogy a szurkolók hadjáratba kezdtek a Ford Facebook oldalán, aminek köszönhetően a csapat mindhárom autója fekete színbe öltözik a francia versenyen.

A dekoráció önmagában ugyanaz, mint amilyen a 2011-es rali világbajnokság első tíz futamán látható volt, csak a kocsi alapszíne lesz a megszokott fehér helyett fekete, a Ford és a csapat partnereinek logóit fehér színben ragasztják fel. A Ford rengeteg üzenetet kapott azután, hogy a nyáron bemutatta ezt a dekorációt, majd egy Facebook csoport jött létre, mely petíció küldött a csapatnak, hogy versenyen is használják az új színkombinációt. A Ford Motorsport igazgatója, Gerard Quinn erre a Strasbourg központú aszfalt versenyt választotta.

„Láttuk, hogy a rajongóink mit akarnak, az ötletet megvitattuk partnereinkkel, Abu Dhabival és a Castrollal” – árulta el Quinn. „Pártfogásba vették a dolgot, és úgy érzem – a leültetett aszfaltbeállításokkal együtt – ez szexi, egyszerű és szeszélyes kinézetet kölcsönöz a Fiesta RS WRC-nek. Ez volt egyik potenciális lehetőség, amikor az év elején véglegesítettük a kocsi dekorációját.”

A Francia Rallye-t követően a Ford visszatér autóinak idén megszokott eredeti színösszeállításához.

 

Andrew

 

2011. szeptember 26.