Get Adobe Flash player

Új futóműalkatrészek a Citroennél Wales-re?

A Török Rally-n aratott kettős győzelme után azonnal megkezdte a felkészülést a világbajnokság soron következő állomására, a brit fordulóra a Citroen Racing.

A háromnapos teszt keretében a csapat állandó pilótái, Sebastien Ogier és Esapekka Lappi mellett Eric Camilli vezette a C3 WRC-t, és amellett, hogy a beállításokkal foglalkoztak, kipróbáltak új fejlesztéseket is. Az eseményt a francia tesztpilóta kezdte, aki új felfüggesztéselemeket próbált ki, mielőtt átadta volna a volánt világbajnok honfitársának.

A Citroen csapatfőnöke, Pierre Budar még a teszt előtt elmondta, hogy ez az alkalom kulcsfontosságú abból a szempontból, hogy a továbbfejlesztett futóművük ott lehessen a Brit Rally-n. „Elérhető néhány új alkatrészünk” – kezdte Budar. „Addig azonban, amíg nem teljesítettük a tesztet, nem tudjuk, hogy fogjuk-e őket használni. Tovább dolgozunk a felfüggesztésen és a hajtásrendszeren, melyek további pozitív pontot hozhatnak a beállításokban Wales-re. Az bizonyos, hogy fejlődnünk kell a vonóerőben és a tapadásban, ez erre vonatkozik. Egy eléggé jelentős lépés lesz, ha használjuk ezt – új homologizációs alkatrészeket jelent.

Eric fogja vezetni az autót a teszt első napján, és adatokat biztosít a mérnököknek, hogy milyenek az új alkatrészek. Ilyen módon ki tud próbálni minden új alkatrészt, és ez azt jelenti, hogy a pilóták, Ogier és Lappi nem veszítenek időt a beállítási tesztjükön azzal, hogy új és másféle dolgokat próbáljanak ki.”

A Citroen már a második félév kezdetétől dolgozik ezeken a fejlesztéseken, a tervek szerint az augusztus eleji Finn Rally-n vetették volna be őket. Ogier ugyanakkor nem tulajdonít nagy jelentőséget a változtatásoknak. „Nincs semmi igazán új dolgunk az autóra” – mondta.

A hatszoros világbajnok, aki a törökországi győzelmével visszahozta reális esélyét a világbajnoki címre, a legsikeresebb pilóta a Brit Rally történetében, ötször nyerte meg a viadalt.

 

Andrew

 

2019. szeptember 23.