Get Adobe Flash player

Új aerodinamikát tesztelt a Citroen - Hogyan fog kinézni a C3 WRC Spanyolországban?

 

Hogyan fog kinézni a C3 WRC Spanyolországban?

A Citroen Racing az eddigi legradikálisabb aerodinamikai módosítást mutatta be a Katalán Rally előtti teszten, mióta a jelenlegi generációs World Rally Car-ok pályára léptek a 2017-es szezonban.

A Sebastien Ogier világbajnoki esélyei szempontjából sorsdöntő spanyol megmérettetésre készülve teljes aerodinamikai megújuláson esett át a C3 WRC, új splittert és hátsó szárnyat kapott az autó, valamint látványos módosítást végeztek az első lökhárítón is, melyre nagyobb szárnyak kerültek, és az első sárvédőkre is az első tengelyre nagyobb leszorítóerőt generáló elemeket tettek.

Olivier Maroselli nem volt hajlandó elárulni semmit sem az átalakításról azon kívül, hogy teljes gőzzel dolgoznak az autón. Arról sem nyilatkozott a technikai vezető, hogy láthatóak lesznek-e az új elemek a Katalán Rally-n.

Egy forrás az egyik rivális csapat részéről azonban azt mondta, érdeklődve fogják nézni, amikor a Citroen megérkezik a spanyol futamra. „Ez nagyon sok munka az autó körül” – nyilatkozta. „Érdekes lesz látni, mennyi jön ezek közül, de ha nem használják, akkor fel lehet tenni a kérdést, hogy miért vezette Ogier úgy az autót, hogy rajta voltak ezek, főleg a szezon ilyen létfontosságú idején.”


Andrew

 

2019. október 18.