Get Adobe Flash player

Két új R5-ös autóval jön ki a Hyundai - Gyorsabb R5-ös Hyundai 2020-ra

 

Gyorsabb R5-ös Hyundai 2020-ra

Számos fejlesztéssel jön ki az i20 R5 a 2020-as évre, ez pedig jobb teljesítményt kínál a Hyundai ügyfelei számára a nagyvilág raliszakaszain.

Az i20 R5 ’20 viszi tovább a szerte Európában bajnoki címeket és versenyeket nyerő jelenlegi változat legjavát, továbbfejlesztett változatában azonban új lengéscsillapítókkal fog rendelkezni a kocsi mind aszfaltos, mind murvás konfigurációjában, ami jobb egyensúlyt és kezelhetőséget biztosít majd.

A hajtásrendszer változtatásai a módosított kormányművel kiegészülve nagyobb magabiztosságot adnak majd az autó pilótájának, valamint jobb visszacsatolást minden körülmény között.

A további jelentős módosítások az 1,6 literes turbófeltöltéses motort célozták meg. Új dugattyú és hüvely segíti majd azt, hogy a teljesítmény elérje a 290 lóerőt. A megnövelt teljesítmény a forgatónyomatékban bekövetkezett ugrással együtt a szekvenciális sebességváltó mind az öt fokozatában érezhető lesz.

„Az R5-ös kategória hihetetlenül versenyképes, és annak érdekében, hogy az egész világon a bajnokságok élén tartsuk az ügyfeleinket, majdhogynem folyamatosan kell fejlesztenünk a csomagunkat, amit az ügyfeleinknek kínálunk” – mondta el a Hyundai Motorsport ügyfélszolgálatának vezető értékesítési munkatársa, Andrew Johns.

 

Letesztelt fejlesztés

A teljesítményben történt javulást a mostanában – például Szardínián – teljesített tesztek igazolták vissza, melyek kiterjedt futásokat foglaltak magukba számos szakaszon, mind laza, mind kemény felületen. A változtatások finomhangolásában további tesztek fognak segíteni, mielőtt az új alkatrészek homologizációra kerülnének a 2020-as szezon kezdetére.

Kívülről az újratervezett külső tükrök és tetőszellőző alapján lesz felismerhető az autó, utóbbi elem jobb légáramlást biztosít a pilóta és a navigátor felé, míg a sebességváltó és a fékek ugyancsak módosított hűtőcsatornákból húznak hasznot.

Az új alkatrészek standardként kerülnek a 2020-as év kezdetétől a Hyundai Motorsport ügyfélszolgálati részlege által kiszállított autókra, de kit formájában is elérhetők lesznek a meglévő ügyfelek részére, akik ezzel tovább tudják fejleszteni autójukat és élvezni tudják a jobb teljesítményt.

„Az i20 R5 ’20 jelenti az autó legnagyobb egyszeri fejlesztését, mióta az bemutatásra került a 2016-os év végén” – tette hozzá Johns. „Az első teszt, amit teljesítettünk, jó javulást mutatott a teljesítményben, a pilótáinktól kapott visszajelzés pedig nagyon pozitív volt a kezelhetőséget és az egyensúlyt illetően. Folytatni fogjuk a munkát, hogy véglegesíthessük az új alkatrészek specifikációját, de magabiztos vagyok már abban, hogy a fejlesztések nagyon erős résztvevővé teszik az i20 R5 ’20-at a nemzeti és nemzetközi ralisportban.”

 

Andrew

 

2019. november 13.