Get Adobe Flash player

Tanak nem visz el titkokat a Toyotától

A Toyota GAZOO Racing ralicsapatának technikai igazgatója, Tom Fowler nyugodt azzal kapcsolatban, hogy az egyéni rali világbajnoki címet 2019-ben velük elhódító Ott Tanak milyen technikai információkat visz át új munkaadójához, a Hyundai-hoz 2020-ra.

„Nincs olyan hatalmas mennyiségű munkánk, ami az autóval érkezne a következő szezon elején” – kezdte a mérnök. „Ott tudja, hogy a súlycsökkentésre fókuszáltunk, de nem tudja ennek területeit, hogy min dolgozunk – ezek mélyen az autóban vannak.

Az egyetlen további homologizációs joker, melyet kijátszunk, a sebességváltó áttételekre vonatkozik, amit úgy tervezünk meg, hogy kezelje a motor forgatónyomatékát és hogy növeljük a sebességváltók élettartamát. Nem aggódunk amiatt, hogy mit tud Ott az autónkról.”

A Toyota nem csak a technikai fejlesztésekkel halad, de a teljesen új versenyzői felállásával is megkezdte felkészülést a következő szezonra, az idénynyitó Monte-Carlo Rallye-ra a Francia-Alpokban teszteltek. Elsőként a fiatal Kalle Rovanpera ülhetett a Yaris WRC volánja mögé december 4-én szerdán, aztán pedig Elfyn Evans következett pénteken és szombaton. A hatszoros világbajnok Sebastien Ogier vasárnap és hétfőn kapott lehetőséget, majd Takamoto Katsuta zárta a tesztelést december 10-én kedden.

 

Andrew

 

2019. december 12.