Get Adobe Flash player

Hírek: M-Sport - Az M-Sport szerződést kötött a Bentley-vel

 

Az M-Sport szerződést kötött a Bentley-vel

Az M-Sport a rali világbajnoki kötelezettségei mellett 2013-ban a sportautó versenyágba is bekapcsolódik, a Bentley új, GT3-as versenyautójának fejlesztésein is dolgozni fog.

Miután megerősítette a 2013-as rali világbajnoki szezonnal kapcsolatos programját, az M-Sport egy újabb vasat fog a tűzben tartani a következő esztendőben azzal, hogy technikai partnerkapcsolatba lépett a Bentley-vel, segítve a Continental GT3 fejlesztéseit.

A megállapodásnak köszönhetően az M-Sport speciális alkatrészek tervezésében fog segédkezni, de a Continental GT Crewe-ban történő fejlesztése során felhasználják a Malcolm Wilson által vezetett cég technikai szakértelmét is.

„Kiváltság, hogy a Continental GT3 megalkotásában összefoghatunk a Bentley-vel” – mondta el Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója. „A Bentley eddigi tervei és elemzései azt mutatják, hogy a Continental GT utcai változatából egy rendkívül versenyképes versenyautó válhat. Alig várjuk, hogy kiaknázhassuk a versenyautók fejlesztésében szerzett óriási tapasztalatunkat, és hogy segítsünk a Bentley-nek elérni a céljait.”

Az új autót az idei év korábbi szakaszában mutatták be, a Bentley-nek az a célja, hogy csatlakozzon vele a GT sorozathoz. A koncepcióváltozatot január 10-13. között Birminghamben, az Autosport International show-n fogják bemutatni. A Bentley újdonsága várhatóan a 2013-as év végén debütál a versenypályákon.

 

Andrew

 

2012. december 19.