Get Adobe Flash player

Hírek: M-Sport - Millington búcsúzik

 

Millington búcsúzik

A rali világbajnokság egyik legrégebb óta jelenlévő és legnépszerűbb figurája búcsúzik el a sportágtól a Brit Rally-n, John Millington 23 év és 317 verseny után nyugdíjba vonul.

Az M-Sportnál jelenleg logisztikai vezetői pozícióban lévő brit szakember az 1992-es portugál futamon kezdte rali világbajnoki pályafutását. Azóta mindössze egy versenyt hagyott ki a sorozatban, és olyan világbajnokokkal dolgozott együtt, mint Colin McRae, Juha Kankkunen, Carlos Sainz, Marcus Grönholm vagy Ari Vatanen.

„A 2006-os gyártói cím megnyerése volt a végső nagy siker” – mondta el a wrc.com-nak Millington. „Leírhatatlan volt az érzés, az egyetlen kis hátránya az volt ennek csupán, hogy olyan távol voltunk az otthonunktól – ugyanakkor ez volt a leggyorsabb visszatérés, mert annyira fent éreztük magunkat.

Felállítottunk egy webkamerát a szervizparki irodánkban, úgyhogy amikor jött a hír, hogy nyertünk, átélhették ezt velünk az M-Sportnál lévő emberek. Este 11 óra volt, de hatvan ember volt ott, ünnepeltek, söröztek és pizzáztak!”

Millington autószerelőként dolgozott Leeds-ben, mielőtt 1986-ban átment a félgyári csapatként futó RED-hez. Ott koordinátori pozícióba került átmeneti jelleggel, ezt követően csatlakozott a Ford Boreham-ben működő gyári alakulatához. 1997-ben történt a következő váltás, ekkor kezdett el az M-Sportnál dolgozni, mivel Malcolm Wilson alakulata átvette a Ford gyári programját.

A dovenby halli csapatnál egy négyfős részleget vezetett, ez volt a felelős a versenyekkel kapcsolatos teljes logisztikáért, onnantól kezdve, hogy akár nyolcvan főnek kellett repülőjegyet foglalni egészen addig, hogy legyen hordozható toalett a szervizparkban.

Milly, ahogyan a ralis világ ismeri, tapasztalt navigátor is egyben, Wilson társaként megnyerte a brit Roger Albert Clark Rally-t 2008-ban, három évvel később pedig Gwyndaf Evans-szal győzött ugyanezen a viadalon.

„Hiányozni fognak azok a barátságok, amiket kötöttem. Zavarban vagyok az érdeklődéstől, ami a nyugdíjba vonulásomat övezi. Én csak egy ember vagyok, aki ebben a sportágban dolgozik, és most számomra jött el az idő visszavonulni. A versenyek jönnek-mennek, de a szervizparkban nagyon sok a barátság” – mondta el.

 

Andrew

 

2015. november 9.