Get Adobe Flash player

Hírek: M-Sport - Fényes jövő előtt az M-Sport

 

Fényes jövő előtt az M-Sport

Nem csak a negyvenéves évfordulóját ünnepelte augusztusban az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson annak, hogy versenycsapat üzemeltetőjeként részese az autósportnak, de Cockermouth központú cégével a jövőt is tervezi. A Dovenby Hallban létesülő, csúcstechnológiát magában foglaló Kiértékelési Központ kivitelezése az utolsó fázisba lépett.

A többmillió fontba kerülő fejlesztés egy 2,5 kilométer hosszú tesztpályát is tartalmaz, mely 2017-ben készült el. A pályát az FIA standardjai szerint tervezték, azon egy 750 méteres egyenes, egy 70 méter hosszú, alacsony tapadású terület, egy síkfelületű, állandó sugarú ív, valamint különféle kanyarok is találhatók, hogy a lehető legjobban lehessen tesztelni a legújabb autósport és autóipari technológiákat.

A munka egy önálló műhelyen és konferenciaközponton is elkezdődött most, melyek egy különleges helyet teremtenek – az új, 10723 négyzetméteres terület lehetővé teszi az M-Sport számára, hogy felkeltse a vezető gyártók figyelmét, akik csúcstechnológiával rendelkező létesítményt keresnek egyedi termékeik és technológiáik tervezésére és tesztelésérére.

A projekt az Egyesült Királyság kormányzatának részéről a Regionális Fejlesztési Alapítvány befektetésével jöhetett létre, valamint azzal a befektetéssel, amit a Cumbriai Lokális Vállalkozói Társaság Fejlesztési Alapítványa biztosított. Ez pedig lehetővé teszi az M-Sport számára, hogy egy, az Egyesült Királyságban egyedülálló létesítményt hozzon létre, ami pedig biztosítja, hogy Cumbria kivegye a részét a lokális gazdaság, a szakképzettség és innováció fellendítésében a Northern Powerhouse régióján belül.

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója: „Amikor elindítottam a céget negyven évvel ezelőtt, sosem álmodtam róla, hogy annyira kibővül, mint amilyen ma már. Sosem gondoltam volna, hogy ki fogjuk nőni Dovenby Hallt, de itt vagyunk az M-Sport Kiértékelési Központjának építése közepén, ami egy kiválósági központ a műszaki tervezés és fejlesztés terén, ezáltal pedig növekszik a cég, miközben kétszáz szakképzettséget igénylő munkahelyet védelmez, és további százat teremt.

Mindig is fontos volt számomra, hogy Cumbriában tartsuk a céget, a Cumbriai Lokális Vállalkozói Társaságtól kapott befektetéssel pedig képesek vagyunk növekedni azokon a sikereken keresztül, amiket az évek során elértünk. Egy egyedülálló létesítmény létrehozása révén, mely páratlan az Egyesült Királyságban, az M-Sport Kiértékelési Központja lehetővé teszi számunkra, hogy egy exkluzív létesítményt biztosítsunk, ahol a világ vezető autóipari technológiái nyomon tudják követni a koncepcióikat a tervezéstől és a fejlesztéstől kezdve egészen a gyártásig.”

Jim Jackson, a Cumbriai Lokális Vállalkozói Társaság befektetési bizottságának elnöke: „A Cumbriai Lokális Vállalkozói Társaság elkötelezett, hogy támogassa a régió gazdasági növekedését, és örülünk, hogy a kormányzat Regionális Fejlesztési Alapítványa részéről ez az 1,3 millió fontos befektetés vezérli az M-Sport izgalmas növekedési terveit és serkenti a belső befektetéseket Cumbriában.

A Kiértékelési Központ segíteni fogja az M-Sportot, hogy előnyt kovácsoljon új lehetőségekből olyan területeken, mint a megújuló energia, a helyi munkahelyteremtés és a kitűnőség autósportban, valamint a mérnöki kiválóságban történő továbbvitele, a befektetés teljes cumbriai hatásának becsült értéke pedig a bruttó hozzáadott értéket illetően 24,4 millió font 2025 decemberéig számolva.

A Cumbriai Lokális Vállalkozói Társaság szeretné gratulációját küldeni az M-Sportnak a negyvenedik évforduló alkalmával és a világ vezető, címeket elnyerő eddigi teljesítményeiért. Az autósportok, a mérnöki munka és az innováció tekintetében fantasztikus a jövő Cumbria számára, és minden sikert kívánunk nekik.”

 

Andrew

 

2019. szeptember 28.