Get Adobe Flash player

Hírek: M-Sport - Leépítések az M-Sportnál

 

Leépítések az M-Sportnál

Jelentős létszámleépítésre kényszerült a több rali világbajnoki címmel is büszkélkedő M-Sport, miután a koronavírus komoly csapásokat mért az autósportra is.

A cég ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson elárulta, az, hogy a 238 munkavállalójából 63-at el kellett küldenie, élete legnehezebb döntése volt. „Borzasztó, ez a legkeményebb dolog, amit megtapasztaltam az üzletben eltöltött időm során” – mondta el Wilson. „Több mint negyven éve vagyok ebben az iparban, sosem volt ilyen kemény, mint most. Meg kell azonban tennünk, hogy biztosítsuk a vállalat jövőjét. Ismerhet engem mindenki, a mindeneim az emberek ebben az üzletben, ők az első aggályaim, és elveszíteni ekkora számban őket szörnyű.”

Amellett, hogy hosszú ideig nem voltak raliversenyek, a Bentley is csökkentette elkötelezettségét a GT versenyzésben, a Jaguár Formula E-s kiegészítő sorozata, az I-PACE pedig törlésre került, ami érzékenyen érintette az alakulatot, hiszen ezen programok is az M-Sport égisze alatt futottak.

„Nem csak a ralisportról van szó, mindenről” – magyarázta Wilson. „Ahogyan mondtam, keményebb ez, mint valaha. Voltunk már szorult helyzetekben korábban és túljutottunk rajta, és ez a feladat most, meg fogjuk tenni, amit meg kell tennünk, hogy túljussunk ezen egészen a végéig és annyi munkahelyet védjünk meg, amennyit tudunk.”

Az M-Sport reményei szerint a csúcstechnológiával rendelkező Kiértékelési Központ száz embernek fog munkát adni a cég részéről, a 10700 négyzetméteres létesítmény és tesztpálya várhatóan az ősszel nyit meg.

 

Andrew

 

2020. augusztus 13.