Get Adobe Flash player

Hírek: M-Sport - Kiterjeszti rallycross projektjét az M-Sport

 

Kiterjeszti rallycross projektjét az M-Sport

Miután 2013-ban elkészítette rallycross autóját, a Ford Fiesta ST RX-et, az M-Sport most azon van, hogy még jobban kiterjessze tevékenységét az egyre inkább virágzó szakágban.

Az amerikai fenegyerek, Ken Block által vezetett Fiesta ST RX jelentős sikereket ért el tavaly mind a Global Rallycross sorozatban, mind a rallycross világbajnokságon. Annak ellenére, hogy szűk öt ponttal lemaradt a globális bajnokság címéről 2014-ben, Block megmutatta az autó potenciálját és versenyképességét. A több vasat is a tűzben tartó jenki több előfutamot nyert, mint bárki más és folyamatosan a sorozat leggyorsabb versenyzője volt. Két viadalon győzött – Charlotte-ban és a Las Vegas-ban –, emellett négyszer végzett még a dobogón – New Yorkban, Daytonában és a két los angeles-i versenyen. Block a rallycross világbajnokságon is bizonyította a Fiesta ST RX képességeit, norvégiai bemutatkozásán a harmadik lett, Franciaországban pedig, ahol a leggyorsabb kört is ő teljesítette, a negyedik helyen intették le.

Az új rallycross szezon közeledtével az M-Sport több autót is készít az Atlanti-óceánon túlra, az első kettő a globális sorozatban érdekelt Bryan Herta Autosporthoz fog kerülni.

„Ken a tavalyi eredményeivel megmutatta a Ford Fiesta ST RX erejét és teljesítményét, és nagyszerű látni, hogy az autó egy attraktív lehetőségnek bizonyult számos új versenyző számára” – mondta el Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója. „A rallycross egy felfelé ívelő sport, reméljük, hogy folytatni tudjuk a fejlődésünket és a fejlesztéseinket, ahogyan a sport is folyamatosan növekszik.”

 

Andrew

 

2015. január 15.