Get Adobe Flash player

Hírek: M-Sport

 

Az M-Sport rallycross Fordon dolgozik

A Forddal a gyártói rali világbajnoki címet kétszer is megszerző M-Sportról az a szóbeszéd járja, hogy a Ford Fiesta rallycross változatának fejlesztésén dolgozik, mely a következő szezonban részt vehet a rallycross Európa-bajnokságon (ERC) és a Global Rallycross (GRC) sorozaton is.

A cumbriai székhelyű cégtől nem érkezett hivatalos megerősítés a hírrel kapcsolatban, de egy, az M-Sporthoz közel álló forrás megerősítette, az autó várhatóan meg fog születni, 2013 elején már tesztelhetik, az ERC és GRC sorozatok rajtjára pedig versenykész is lesz.

„Az M-Sportnak akkora tapasztalata van a rali- és rallycross autók építésében, hogy van értelme ezt csinálni” – vélekedett a forrás.

A GRC-ben részt vevő csapatok technikai szempontból korábban is bevonták már az M-Sportot, de ez lenne az első alkalom, hogy a brit cég saját maga épít egy rallycross autót.

„A kocsi tervezése folyamatban van” – árulta el az informátor. „Úgy tudjuk, az erőátvitel a Sadevtől érkezik majd, de a motor és minden más házon belül fog készülni.”

„Azok után, hogy a Ford bejelentette, a jövő évben nem vesz részt hivatalosan a rali világbajnokságon, úgy tűnik, nagy az igény arra, hogy az M-Sport technikai és mérnöki tudását más programokban is kihasználják. Emellett mindig öröm egy olyan versenyautón dolgozni, mely több mint 600 lóerős.”

Az M-sport szóvívője így nyilatkozott: „Jelen pillanatban az összes, autósporttal kapcsolatos lehetőség értékelés alatt áll, de nem hoztunk még döntést a 2013-as évről.”

Az autósport szakágai közül a rallycross az, mely jelenleg a leginkább fejlődik, az ERC-ben és a GRC-ben is jelentős beruházások történtek az utóbbi időszakban. Az európai autógyárak éppen ezért kiemelt figyelmet fordítanak ezekre a bajnokságokra. A Ford képviseletében Gerard Quinn már megemlítette, hogy a kék oválos márka részt vehet a Global Rallycross bajnokságban, de a hírek szerint a Volkswagen is fontolgatja a belépést.

 

Andrew

 

2012. november 15.