Get Adobe Flash player

Szardínia Rally beszámoló - Oldal 4

 

A Szardínia Rally utolsó napjára, vasárnapra mindössze 16,5 versenykilométer maradt, a gallurai gyorsaságit kellett a mezőnynek kétszer teljesítenie. A mezőny elejében sok kérdés nem maradt, mindössze az Ogier-Atkinson csata ígért izgalmakat, hiszen ők négy másodpercre voltak egymástól, illetve a Power Stage pontokért lehetett még hajtani.

Mikko Hirvonen biztonságos autózással ért célba, ezzel megszerezve első citroenes győzelmét. A versenyen Loeb és a Fordok kiesése után számára nem volt más feladat, mint hogy behozza a DS3-at a célba. A szakaszok mindössze negyedét nyerte meg, de ezen a futamon ennél sokkal fontosabb volt a megbízható teljesítmény. Hirvonen ezt megcsinálta, megérdemelten nyert, amivel az év végi bajnoki ezüstöt is bebiztosította magának. Evgeny Novikov beállította eddigi legjobb helyezését, míg Ott Tanak pályafutása eddigi legjobbját érte el, amivel az M-Sport csapatának is nagy örömöt okoztak a két dobogós pozícióval.

Ostberg nyerte a nap első gyorsaságiját, de célja, a Power Stage szakaszgyőzelme egy defekt miatt nem jött össze. Összetett negyedik helyével így is felkapaszkodott a világbajnoki pontverseny harmadik pozíciójába, megelőzve a két gyári Fordot. Atkinsont is egy defekt hátráltatta, amivel eldőlt a csata közte és Ogier között. A francia pilóta Szuper 2000-es autójával az ötödik helyen zárta a futamot tehát, Atkinson maradt a hatodik, míg Ogier csapattársa, Mikkelsen érkezett mögöttük. A pontszerző helyeken Prokop, Solberg érkezett, valamint Kruuda kiesésének köszönhetően az olaszok kedvence, Luca Pedersoli zárt. Az utolsó szakaszért járó pontokon Solberg, Latvala és Neuville osztoztak.

Vasárnap mindkét gyorsaságin látszott, Latvala és Solberg sietnek, hogy a lehető legfeljebb kapaszkodjanak az eredménylistákon, Latvalának ez reggel majdnem egy hatalmas eséssel végződött. A verseny embere mindenképpen Sebastien Ogier számomra. Bár kevés WRC nevezett, de az S2000-es Fabiával elért ötödik hely még így is elismerésre méltó. A Polo WRC ígéretesen mutatkozott be a Rallylegenden, jónak tűnik, igazi teljesítménye azonban csak a jövő év elején fog kiderülni, mikor versenyre kel a riválisokkal. Ha egy kicsikét is versenyképes lesz, Ogier biztosan ott lesz a mezőny elejében, amitől komoly izgalmak várhatóak a világbajnokság végkimenetelét illetően.

A világbajnokság utolsó fordulójára Spanyolországban kerül sor. A katalán versenyen az összesítés harmadik helyéért várható izgalmas csata Ostberg, Latvala és Solberg között, de ott fog eldőlni az SWRC és PWRC világbajnoki címe is.

 

Fotók a versenyről az albumban találhatók!

 

Andrew