Get Adobe Flash player

Összefognak a csapatok a koronavírusos krízisben

A rali világbajnokság gyári alakulatai megfogadták, hogy összefognak, hogy segítsék a ralisportban tevékenykedő kisebb csapatokat ebben a koronavírus által előidézett, soha nem tapasztalt helyzetben.

Azzal, hogy a világbajnokság argentin fordulója után a portugál és a szardíniai megmérettetés is elhalasztásra került és sehol a világban nem rendeznek raliversenyeket, a sportág vezető szereplői aggódnak a ralisport minden szintjén jelen lévő csapatokért.

Az M-Sport és a Hyundai az a két alakulat, melynek versenygépei megtalálhatók a ralisport különböző szintjein, a rali világbajnoki programtól kezdve a nemzetközi és nemzeti szintű versenyekig. Utóbbi csapat a túraautózásban is képviselteti magát. „Nagyon nehéz időszak ez az R5-ös és TCR autók piacán” – kezdte Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport igazgatója. „Kisebb csapatokkal dolgozunk együtt, látjuk, hogy min mennek keresztül, és remélnünk kell, hogy képesek lesznek túlélni ezt – együtt kell működnünk ezekkel a csapatokkal.

Harminc éve élek az autósportban, és sosem találkoztunk ilyen problémával. Egy csapatvezető sem találkozott ilyesmivel sosem. Megpróbálunk beleinvesztálni és támogatni mindenkit, nem panaszkodhatunk erről ezekben az időkben, ezen kell dolgoznunk. Gondolja valaki, hogy tudja pontosan bárki is, mit kell csinálni most? Nem. Új dolgok ezek, új forgatókönyvek.

Minden csapatról szó van, az összesről beszélünk. Beszéltem Mike Nortonnal [Ford Performance], Mitch-csel [Masaaki Ichikawa, Toyota Gazoo Racing], Richy-vel [Richard Millener, M-Sport] és Tommival [Makinen, Toyota Gazoo Racing], és azt mondtam: ’Fiúk, a k**** életbe! Ugyanabba az irányba kell tolnunk a hajót. Ugyanazon a viharos tengeren vagyunk most.’ Amennyiben nem így teszünk, felrobban ez a dolog, a leggyengébbek pedig el fognak pusztulni.”

Adamo háláját fejezte ki a Hyundai Motor Corporation felé, akik nyugalmat mutatnak Koreából. „Nagyon intelligens főnökeim vannak” – mesélte Adamo. „Nem azt kérik, amit nem tudok szállítani. A második világháború óta nem láttunk ilyen időszakot, és körültekintőnek kell lennünk abban, hogy hogyan tervezzük a jövőt és hogy hogyan térünk vissza.”

 

Andrew

 

2020. március 31.