Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Motorsport

 

Egyéni védőeszköz 3D nyomtatóból

Arcvédő pajzsok gyártására állt át a Volkswagen Motorsport

A ralisport utóbbi időszakának legsikeresebb csapata, a Volkswagen Motorsport belépett azon cégek körébe, mely próbál segíteni a koronavírus elleni küzdelemben, és arcvédő pajzs alkatrészek gyártásába kezdett. A hannoveri bázisú alakulat, mely az utóbbi években a Polo GTI R5 építésével és a partnerek alkatrészekkel történő ellátásával foglalatoskodott, 3D nyomatóját állította át arcvédő pajzsok tartóalkatrészeinek gyártására, melyet az egészségügyben dolgozóknak szánnak.

„Ezekben a nehéz időkben ki akarjuk venni a részünket, hogy segítsünk az embereknek” – magyarázta a Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets. „A védőeszközök roppantul fontosak az egészségügyi dolgozók számára. Nyilvánvalóan örülünk, hogy erre a jó célra használhatjuk a gyártási kapacitásunkat.”

A cég által készített tartókra átlátszó műanyagot szerelnek, a keletkezett késztermék, az arcvédő pajzs pedig védi használója arcának érzékeny területeit, a szemeket, orrot és szájat.

A Volkswagen április legelején autósport részlegének hannoveri bázisán kezdte meg a gyártást, de a gyártó wolfsburgi és ingolstadti központjában is átállították a 3D nyomtatókat erre a célra, és a Volkswagen csoporthoz tartozó más márkák, az Audi, a Bentley, a Bugatti, az MAN és a Porsche is részt vesz a koronavírus elleni küzdelemre létrejött kezdeményezésekben. A vállalatcsoport több mint ötven olyan létesítménnyel rendelkezik, mely 3D nyomatási lehetőséggel rendelkezik.

Az arcvédő pajzsok első szériáját Spanyolországnak szánták, annak az országnak, melyet súlyosan érint a koronavírus, és a gyártás megkezdését követő héten el is szállították azt Madridba, ahol a spanyol hatóságoknak adták át.

A Volkswagen a 3D nyomtatás széleskörűen alkalmazta a több rekordot is begyűjtő I.D. R elektromos sportautójának megalkotásához.


Andrew

 

2020. április 21.