Get Adobe Flash player

Még jobbá teszik az ügyfélvisszajelzések

Fejlesztésen esik át a Volkswagen Polo GTI R5


Finomhangoláson ment keresztül a Volkswagen Motorsport raliautója, a Polo GTI R5-öt az ügyfélcsapatok visszajelzései alapján optimalizálták. A 272 lóerős, négykerékhajtású versenygépet változatos körülmények között zajló versenyeken használják szerte a világon. Az ezen futamok alapján született tapasztalatok egyből bekerültek a továbbfejlesztési folyamatba, melynek eredményeként a Polo GTI R5 módosított futóműalkatrészeket kapott tavasszal. Ezt követően, az év folyamán az autó más kulcsfontosságú területei is fejlesztésen esnek majd át.

„Elsöprő a Polo GTI R5 sikertörténete, több mint hetvenöt győzelmet és százhuszonöt dobogós helyezést szerzett már a 2019-es év végig” – kezdte Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója. „Ugyanakkor nem csak az ügyfeleink sikerei fontosak számunkra, de a tapasztalataik is, melyeket a lehető legváltozatosabb körülmények között szereztek, legyen az aszfalt, murva vagy jég és hó. A mérnökeink felhasználják ezeket a visszacsatolásokat, hogy fejlesszék a Polo GTI R5 részleteit. Mindenekfelett az a célunk, hogy biztosítsuk, hogy a Polo GTI R5 egy sikertörténet marad továbbra is.”

Míg az új futóműalkatrészeket használhatják már az ügyfelek, egy nagyobb fejlesztési csomagon is dolgozik a csapat, amit az év folyamán fognak homologizálni, hogy az használható legyen a világbajnokságon, Európa-bajnokságon és a nemzeti bajnokságokban is. A Volkswagen a Polo GTI R5 gyártási kapacitását is növelte a tavasz kezdetén a hatalmas érdeklődés miatt – a tervek szerint húsz százalékkal több autót építenek 2020-ban, mint azt előzetesen tervezték.


Nagyfokú megbízhatóság, nagy teljesítmény – a Volkswagen felkészíti a Polo GTI R5-öt a jövőre

„Ahogyan tudjuk, amennyiben nem lépsz előre az autósport világában, mindig visszalépsz” – magyarázta Francois-Xavier Demaison, a Volkswagen Motorsport technikai igazgatója. „Mint ilyen, roppantul fontos, hogy folyamatosan dolgozzunk az ötleteken és megoldásokon a jobb teljesítmény és tartósság érdekében. Az ügyfeleinktől kapott átfogó visszacsatolásoknak köszönhetően, a tavalyi évtől kezdve dolgozunk a Polo GTI R5 fejlesztésein, és az első aprólékos fejlesztések kiszállításra is kerültek már az ügyfeleinkhez.”

Hogy mindez megtörténhessen, a csapatoktól és versenyzőktől származó mérhetetlen mennyiségű visszacsatolás gyűjtöttek be és analizálták ki, az Északi-sarkkörtől Afrikáig, Észak- és Dél-Amerikától Európáig. A Volkswagen Motorsport erre egy professzionális visszacsatolási rendszert hozott létre, hogy egyszerűbbé és direktebbé tegyék ezt a folyamatot.


Andrew