Get Adobe Flash player

Speciális ír beállítás a Hyundai i20 R5-höz

A Hyundai Motorsport az ír piacot megcélozva különleges ír beállításokkal látja el R5-ös raliautóját, hogy a versenyzők a lehető legtöbbet tudják kihozni az i20 R5-ből az ország változatos aszfaltútjain.

A csapat fejlesztésekből tevékeny részt vállaló pilótája, Craig Breen 2020 márciusában a West Cork Rally előtt két napon keresztül tesztelte az autót, és készen állt a brit bajnoki futamra, mielőtt azt törölték a koronavírusra való tekintettel.

Az, hogy az ír versenyző feltűnt a viadal nevezési listáján, a Hyundai elkötelezettségét mutatja a Hyundai Motorsport igazgatója, Andrea Adamo szerint. „Sok ügyféllel rendelkezünk Írországban, Írországban pedig valami különlegességre van szükség a lengéscsillapító beállításban” – magyarázta a szakvezető, majd az ügyfélszolgálati részlegük operációs vezetőjét említette meg, mint a dolog mozgatórugóját. „Andrew Johns nyomta ezt, én pedig támogattam őt. A lengéscsillapítók ugyanazok, mint amit homologizáltunk, az állításokról és a beállítás evolúciójáról van szó, amit csinálunk, hogy jobbá tegyük. Az ír ügyfeleink megérdemlik az erős támogatásunkat. Kilenc vagy tíz autónk van ott, és odamenni, tesztelni valamennyit egy olyan dolog, amit meg kell tennünk.”

Adamo azt is elismerte, hogy Breen konoksága is kifizetődött, így került fel a pilóta a nevezési listára. „Erőltette, hogy részt vehessen a versenyen. Azt mondta, ha tesztelünk és ott az autó, értelme lenne annak is, hogy részt vegyünk a versenyen. Beleegyeztem. Tudom, sok ember mondja, hogy – mi az a szó, amit a kollégátok, Colin Clark használt rám? – szívtelen vagyok. Úgy gondolom, ez megmutatja, hogy nem vagyok annyira szívtelen. Van szívem. Craig ott akart lenni a versenyen, úgyhogy azt mondtam, ’oké, ha ott vagyunk, vegyünk részt a versenyen’.”

 

Andrew

 

2020. május 5.