Get Adobe Flash player

Az első teszt teljesítve a Pirellikkel

Pozitív visszacsatolásról számolt be a Pirelli, miután lezajlottak az első próbák a rali világbajnokság gyári csapataival.

Az olasz cég részt vett ugyan néhány privát versenyzővel a sorozatban az elmúlt évtizedben, de a gyári alakulatok partnereként 2010 után tér vissza a jövő szezonban és lesz kizárólagos beszállító a rali világbajnokságon.

Az idénynyitó Monte-Carlo Rallye-ra történő felkészülés első szakaszát meg is tették már a Hyundai Motorsporttal és a Toyota GAZOO Racinggel. A világbajnokság harmadik csapata, az M-Sport úgy döntött, nem tesztel most, hanem majd csak januárban, amikorra a versenyzői felállása is véglegesítésre kerül.

„Pozitív volt az első teszt” – kezdte az értékelést a Pirelli Forma-1-es és autósport részlegének vezetője, Mario Isola. „Világos, hogy egy jó, tartós terméket kívánunk biztosítani csaknem defektmentesen. Egy erős gumit akarunk adni.

Az igazat megvallva nem ez a legkönnyebb verseny a rali világbajnoki visszatérésre. Minannyian tudjuk, hogy a Monte-Carlo Rallye komplikált a gumik szempontjából, és azt is meg kell vallani, hogy a gumik járványhelyzet közepette történő fejlesztése azt jelenti, hogy nem ez volt életünk legkönnyebb időszaka. Itt vagyunk azonban, és dolgozunk a csapatokkal.

Mint ahogyan a Forma-1-ben is, rendelkezni fog minden gyártó egy dedikált Pirelli mérnökkel, aztán lesz egy főmérnökünk, és aztán ott van számunkra felelősként Terenzio” – utalt Terenzio Testonira, a Pirelli rali aktivitásokért felelős vezetőjére.

Isola azt elismerte ugyanakkor, hogy az egy évtized, amit távol töltöttek a ralisport csúcskategóriájától, azt jelentette, hogy volt mit behozniuk. „Igen, hiányzott némi tapasztalatunk a legújabb World Rally Car-okról, de nagyon sokat teszteltünk idén, és nagyon sok tapasztalattal rendelkezünk a ralisport történelmünkből, amit segítségül tudtunk hívni.”

A milánói gyártó Andreas Mikkelsent hívta segítségül, aki egy Citroen C3 WRC volánja mögött tett meg több ezer kilométert a Pirelli abroncsaival 2020-ban.


Andrew

 

2020. december 28.