Get Adobe Flash player

Iránymutatás a privát tesztek biztonságáért

A Nemzetközi Automobil Szövetség raliversenyek biztonságával foglalkozó bizottsága folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy tovább javítsa a biztonságot a sportágban. Ennek részeként a 2020-as év végén egy dokumentumot adtak ki, ami irányelveket tartalmaz a privát tesztek lebonyolítására vonatkozóan.

A Rali biztonsági irányelvek kiadvány 2021-es változatával együtt alkalmazandóan az FIA Rali privát teszt biztonság dokumentum négy témát tartalmaz: részletesen taglalja, hogy milyen feladatok vannak egy teszt megrendezése előtt és annak lebonyolítása során, baleset esetén, valamint az után, hogy a teszt véget ért. A bizottság a privát tesztek biztonságára vonatkozóan minden aspektust lefedett a kiadványban, a képek és ábrák segítségével pedig könnyű követni az útmutatásokat. A mellékletként szolgáló csekklista szintén hasznos eszköz.

A raliversenyek biztonságával foglalkozó bizottság mindeközben kiadta az első Rali biztonsági delegált irányelvek dokumentumot is, ami áttekintést nyújt a jó gyakorlatokban, melyekhez ezeknek a létfontosságú és szakértőként működő személyeknek ragaszkodniuk kell, amikor támogatják a biztonsági vezetőt a verseny biztonságos lebonyolításában. Ez a dokumentum is több részre tagoldóik, a biztonsági delegált verseny előtti munkájára, a versenyen betöltött szerepére és a riportálással kapcsolatos kötelezettségeire.

Az FIA Rali privát teszt biztonság és a Rali biztonsági delegált irányelvek kiadványok itt érhetők el és tölthetők le.

 

Andrew

 

2021. január 6.