Get Adobe Flash player

Ralliart Italy Cup

A Ralliart Italia Benito Guerra utódját is keresi azzal, hogy 2013-ra meghirdeti a Ralliart Italy Cup-ot.

Az idei szezonban Guerra nyerte meg a szériaautók világbajnokságát (PWRC) a Ralliart Italia által felkészített Mitsubishivel, de a következő évben szeretne feljebb lépni. Csapata ugyanakkor azon van, hogy megtalálja azt a tehetséget, aki a mexikói pilóta utódja lehet.

Az olasz alakulat által indítandó sorozat, a Ralliart Italy Cup az FIA jóváhagyására vár, a tervek szerint hat futamon (portugál, görög, olasz, német, francia, spanyol) mérettethetik meg magukat a párosok, akik a WRC 2 bajnokság N csoportos kiírásában is jogosultak lesznek a pontszerzésre.

A Ralliart Italia 2009-ben és 2010-ben a Pirelli Star Driver programhoz biztosította a Mitsubishi Lancereket, 2010-től pedig ez idáig a csapat versenyzői nyerték egy kivétellel az összes N csoportos világbajnoki címet, előbb Armindo Araujo kétszer egymás után, majd ebben a szezonban Benito Guerra. Az olasz csapat az újonnan induló sorozathoz ugyanolyan, legutolsó fejlesztésű Mitsubishi Lancer Evolution X-eseket biztosít, a hat futamos bajnokságban 250 ezer euróért lehet részt venni, az ár az autó bérleti díján kívül számos más szolgáltatást is tartalmaz.

Bruno De Pianto, a Ralliart Italia vezetője a következőket mondta el: „Miután négy éven belül a harmadik bajnoki címünket nyertük a Rally de Espanán Benitóval, reméljük, hogy a továbbiakban is együtt dolgozhatunk vele és előrelépést biztosíthatunk karrierjében. Ugyanakkor az olyan versenyzők számára, akik a világbajnokságon le szeretnék tenni névjegyüket, egy költséghatékony lehetőséget szeretnénk nyújtani azzal, hogy egy összkerékhajtásos, PWRC győztes autót kínálunk hat európai futamra 250 ezer eurós költséggel. Aztán meglátjuk, hátha találunk egy újabb bajnokot.”

A Symtech Racing a napokban erősítette meg, hogy a Rally Class a következő évben második szezonját kezdi. Azt a sorozatot egymással megegyező N csoportos Subaru Imprezákkal rendezik.

 

Andrew