Get Adobe Flash player

Mikkelsen és navigátora különös versengése

A WRC 2 listavezető párosa a teljesítmény fejlesztése mellett döntött, amihez különleges módot találtak: fogyási versenyt hirdettek maguk között.

A versengésre nyilvánvalóan alkalmasabb jelöltek is akadnának, Andreas Mikkelsen és társa, Ola Floene azonban a célból gondolták a 2021-es a világbajnokság második fordulója, az Arctic Rally előtt azt, hogy leadnak néhány kilót, hogy javítsák a Skoda Fabia Rally2 evójukban a súly/lóerő arányt.

A norvég páros domináns teljesítményt nyújtott az idénynyitó Monte-Carlo Rallye-n a Toksport autójával, de minden lehetőséget megragadnak tempójuk növelésére.

„Nem hinném, hogy egy kövér srác vagyok. Ugyanakkor Ola és én is felszedtünk egy kis súlyt” – kezdte Mikkelsen. „Ismerem Olát, és tudom, hogy a legjobb módja rávenni erre, ha versenyt csinálunk, hogy ki tud többet fogyni, mielőtt elrajtolunk Finnországban. Extrém dolgokat fog ehhez tenni, utál veszíteni. Úgy hat banánt fog megenni reggelire, aztán semmi mást egész nap, miközben őrült módjára fog edzeni! Én többet fogok edzeni, és jobb ételeket fogok enni.”

A legénységet alkotó páros súlya egy aggály Mikkelsen részéről, főleg azt figyelembe véve, amikor a hasonlóan magas Anders Jaeger navigált neki. A versenyzőkre vonatkozó minimum súlyhatárt 170 kilogrammra emelték idén, azoknál a párosoknál, akik ez alá esnek, pótsúlyt kell alkalmazni az autóban.

„Ami Anders-t és engem illet, amikor mindketten magasabbak vagyunk 190 centiméternél, nehéz volt elérni a minimum súlyhatárt. Aztán olyan legénységek ellen kell menned, akik alacsonyabbak és könnyebbek. Igen, nekik van pótsúlyuk, az azonban nem az ülésre kerül – azt az extra súlyt az autó padlólemezére lehet tenni, ami segíti a tömegközéppontot, úgyhogy veszítünk itt.

Néha olyan ez, mintha egy extra pótkerékkel mennénk. Amikor egy motoros sportban versengünk, nem hinném, hogy ennek egy faktornak kellene lennie, egy kicsit igazságtalannak tűnik ez” – magyarázta a háromszoros világbajnoki futamgyőztes pilóta.


Andrew