Get Adobe Flash player

WRC vagy WTCC, ez itt a kérdés: a Subaru visszatér

 

A rali világbajnokság korábbi ikonikus márkája, a Subaru novemberben dönt arról, hogy melyik szakágban tér vissza az autósportba. A rali és a túraautózás között fognak választani.

A Motorsport-Total.com a túraautó világbajnokság makaói zárófordulóján úgy értesült, a Subaru az autósportba történő visszatérését tervezi. A vezetőség még novemberben dönt arról, hogy a WRC-t vagy a WTCC-t választják-e.

Marcello Lotti, a WTCC főszervezője a következőket árulta el: „Várom a híreket. Tárgyaltunk a Subaruval. Két lehetőség hever előttük az asztalon. Bízom benne, hogy minket fognak választani.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség és a túraautó világbajnoki sorozatban részt vevő gyártók már megegyeztek abban, hogy a Subaru esetleges érkezésével módosítanák a WTCC szabályait, ami után négykerékhajtású autókat is lehetne indítani a sorozatban. A Subaru így egy már meglévő típusát tudná használni.

A hatcsillagos márkánál már korábban felmerült, hogy a 2008-as kiszállást követően visszatérnek az autósportba, de a 2011-ben a Japánt ért természeti katasztrófa akkor meghiúsította a döntést.

 

Andrew