Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta Rally3

 

Armstrongot lenyűgözte a Fiesta Rally3

A brit Jon Armstrong azon szerencsés pilóták között volt, akik február első felében Lengyelországban kipróbálhatták a Ford Fiesta Rally3-at.

Az M-Sport az első alakulat, mely a ralisport új kategóriájának a szabályai szerint épített meg egy autót. A Rally3 az N csoport kiváltására született, egy lépcső lesz a Rally4 és a Rally2 között, alapvetően előbbi kategória jellemzőiből kiindulva, a Rally3-as versenygépek ugyanakkor rendelkezni fognak összkerékhajtással.

Armstrong a Motorsport News-nak nyilatkozva elmondta, lenyűgözték az új kocsi képességei. „Ha meglenne a pénzem, valószínűleg elgondolkodnék, hogy vegyek egyet” – kezdte a virtuális világ rali világbajnoka, aki az igazi gyorsasági szakaszokon is kipróbálta már magát.

„Nagyon jó ez az autó a junior pilóták számára. Eléggé agresszív lehetsz vele, nem úgy tűnt számomra, hogy büntetni akarna, mert agresszív vagyok. Nagyon vezethető volt. Amikor keresztbe tetted, akkor is nagyon kontrollálhatónak érződött. Nagyon jó munkát végzett az M-Sport Lengyelország” – vélekedett a pilóta, akinek szívó- és turbómotoros R2-es autók mellett R5-össel is van tapasztalata.

A Fiesta Rally3 ugyan részt vehet a rali világbajnoki futamokon, 2021-ben azonban még nem ez fogja a junior bajnokság platformját adni. Az Európa-bajnokságon viszont ez az autó lesz a fő junior kategória versenygépe idéntől.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy lássam, mire lesz képes a szakaszokon. Az a zsigeri érzésem, hogyha elvinnél egy ilyet a nemzeti versenyekre, talán a legjobb háromba is belekeveredhetnél” – tette hozzá Armstrong, minden bizonnyal a brit kiírásra gondolva. „Ez egy jó kis autó, elég népszerűnek kell lennie az elkövetkezendő években.”

A Silesia Ringen tartott teszten részt vehetett többek között az ERC 3 Junior bajnokság 2020-as győztese, Ken Torn, aki idén egy ilyen Fiesta Rally3-assal áll rajthoz az ERC Junior sorozatban, a tavalyi junior világbajnok Tom Kristensson és Vogel Adrienn is.


Andrew

 

2021. március 8.