Get Adobe Flash player

Ostberg a továbbfejlesztett C3-mal kezdi meg 2021-es programját

Már a 2020-as év végén bejelentette a Citroen, hogy továbbfejleszti a nemzetközi és nemzeti bajnokságok csúcskategóriájához tartozó autóját, a C3 ekkor kapta meg a Rally2-es megnevezést. A több lépcsőben frissített kocsival Mads Ostberg a Horvát Rally-n kezdi meg világbajnoki programját, ahol természetesen WRC 2-es koronájának megvédése lesz a cél. A norvég versenyző elárult néhány információt a fejlesztésekről.

Az év eleje után újabb alkatrészeket homologizált a francia gyártó a C3 Rally2-höz, így Ostberg, aki a világbajnokság mellett a magyar bajnokságban is teljes programot fut a Tagai Racing Technology által biztosított géppel, a legjobb esélyekkel érkezik Zágrábba ahhoz, hogy a címvédésbe kezdjen.

„Keményen dolgoztunk a C3-on” – fogalmazott a norvég pilóta. „Valóban, a kezdetektől dolgoztam ezen az autón, és látni azt, hogy hogyan is működik most, nagyon pozitív. Erre az évre két kellemes programom van, elfoglalt leszek.

Az aeron, a fékeken és az erőátvitelen jelennek meg a C3 Rally fejlesztései. Dolgoztunk valamennyit az első kötényen is az aero miatt. Ez nagy különbséget eredményezett a tesztelésen. Ami az erőátvitelt illeti, vannak új rámpáink a differenciálművekben, aztán kis módosításokat végeztünk a fékrendszeren, hogy megszabaduljunk azoktól a gondoktól, amik korábban jelentkeztek nálunk.

Történt némi munka a szoftverrel és a geometria oldalán is – sok kis dolog ez, melyek közül mindegyik különbséget fog eredményezni a teljesítményben és a megbízhatóságban.”

 

Fotó: Facebook / Mads Ostberg


Andrew

 

2021. április 20.