Get Adobe Flash player

Ne hagyd ki a Rally3-at!

Az FIA által nemrégiben létrehozott rali piramis egy olyan kategóriát is tartalmaz Rally3 néven, mely teljesen új a sportágban. Richard Millener, az M-Sport ralicsapatának vezetője, úgy gondolja, ezt nem szabad kihagynia senkinek, aki a Rally4 után a továbblépésre törekszik a Rally2 felé.

A Rally3-hoz tartozó autók logikusan a Rally4 és a Rally2 között helyezkednek el a piramisban, hasonló a teljesítményszintjük, mint a Rally4-eseké, ugyanakkor négykerékhajtással rendelkeznek, mint a Rally2-esek, viszont azokhoz képest jóval kisebb a költségük.

Jelenleg egyetlen csapat, az M-Sport rendelkezik ilyen homologizált géppel a Ford Fiesta Rally3 személyében – ez az autó lesz a munkaeszköze az rali Európa-bajnokság ERC Junior kiírásába nevezőknek idén. A Fiesta Rally3-at az M-Sport lengyelországi részlege fejlesztette és építi, az M-Sport ralicsapatának vezetője, Richard Millener pedig nagy rajongója az új technikai besorolásnak.

„A Rally3 egy nagyon jó kategória” – kezdte a szakvezető. „Sok olyan ember van, aki a Rally2-re akar menni még mindig a Rally4-ről, mivel az egy nagyon másik kategória. A Rally3 azonban segít nekik, hogy könnyebb legyen ez az ugrás, és lehetővé teszi az emberek számára azt is, hogy egy fél lépést tegyenek és javítja az itinerüket, valamint javítja azt, hogy hogyan működjenek együtt, amikor gyorsabbá válik az autó.

Egy év a Rally3-ban kétségtelenül továbbugraszthat, semmint egy Rally2-es év vagy egy második Rally2-es év vinne oda, ahol lenned kell. A Rally3-as lépés valóban lecsökkentheti ezt az időt.

A Rally4-ből jövő emberek nagy része felé az a tanácsom, hogy ne hagyják ki a Rally3-at! Ez egy olyan kategória lesz, amiben igazán ésszerű ott lenni, az autó teljesítménye pedig nagyon ígéretes.”

 

Andrew

 

2021. május 6.