Get Adobe Flash player

A Hyundai futóműgondja - Adamo: Ugyanaz marad a Hyundai megközelítése

 

Adamo: Ugyanaz marad a Hyundai megközelítése

 

Két versenyen két győzelmet vesztett el a Hyundai, Andrea Adamo azonban nem lát okot arra, hogy úgy taktikára váltsanak.

A Hyundai Motorsport igazgatója kitart amellett, hogy nincs szükség változtatni a megközelítésükön a két csalódással zárult rali világbajnoki futamot követően.

A dél-koreai márka csapata domináns teljesítményt nyújtott mind a Portugál Rally, mind az azt követő szardíniai viadal első felében, mégis a rivális Toyota ünnepelhetett győzelmet a két futamon, amellett pedig egy másik Yaris WRC is felfért a dobogókra.

Portugáliában Ott Tanak i20 Coupe WRC-jének jobb hátsó futóműve szakadt ki minden előzmény nélkül, Szardínián pedig a bal hátsó felfüggesztés adta meg magát, miután eltalált egy követ az észt versenyző. Tanak mindkétszer vezető helyről állt ki. A kiesése után Szardínián Dani Sordo a második pozícióban autózott, amikor egy ártatlan szituációban felborult. A két márka között huszonhétről negyvennyolcra nőtt a pontkülönbség a japánok javára a két versenyt követően.

A DirtFish kérdésére, miszerint fog-e, illetve kell-e valamit máshogy csinálniuk, a következőket válaszolta Adamo: „Amennyiben valamit másként csinálnánk, az azt jelentené, hogy hibát követtünk el az olasz versenyre történő felkészülésben. Nem hinném, hogy hibát követtünk el a versenyre történő felkészülésben, mivel Portugáliában vezettünk, és itt is vezettünk” – magyarázta a szakember.

„Nem látom, hogy miért kellene változtatnom valamin, nem látom tisztán, hogy valaki hibázott volna itt. Megértem a szerepeteket: sztorikat kell kreálnotok, ma este azonban nem látom, hogy valódi sztorik keletkeznének.

Elég világos a kép: nem hiszek a szerencsében vagy balszerencsében, de amikor van egy versenyződ, aki kifekszik, mert felborítja az autót, a másik pedig átmegy egy, az úton fekvő kövön, mivel valaki előtte kifordította…

Nem mehetek a versenyzőm előtt és söprögettetem az utat a csapatommal. Úgy gondolom, ebben a pillanatban a legutolsó dolog, amit tennünk kell, hogy bepánikolunk, sírunk, menedéket keresünk.”

Adamo elmondta, bízik a csapatában, hogy tanulnak abból, ami a legutóbbi két versenyen történt. „Meg kell értened, hogyha van valami, amit talán jobban tudsz csinálni vagy meg kell értened a Safari felkészülést” – nyilatkozta. „Ezek azok a fajta dolgok, amiket tenned kell most. Sosem tettük azt, hogy belenéztünk az űrbe, és nem hinném, hogy az embereim vagy akár én ezt tennénk elsőként ma.

Nem kell újjáépítenem a csapatomat, sosem mentek sehová, és nincs szükség arra, hogy magabiztosságot adjak a csapatomnak ismét. Sosem vesztették el a magabiztosságot.”


Andrew

 

2021. június 17.