Get Adobe Flash player

A Hyundai futóműgondja

 

Portugál Rally

A  Portugál Rally-n Ott Tanak kezében volt a győzelem mindaddig, amíg Hyundai-ának jobb hátsó felfüggesztése nem kapitulált a második nap végén. Tanak huszonkét másodperces előny birtokában kénytelen volt a pálya szélére húzódni.

Tanak i20 Coupe WRC-jének jobb hátsó futóműve szombaton délután, a verseny leghosszabb, amarantei szakaszán szakadt ki. A belsőkamerás felvételt visszanézve – Neuville előző napi esetével szemben – nem kapott jelentős ütést a kerék, ami miatt ennek kellett volna történnie.

Amikor az esetről kérdezte a DirtFish, tartózkodó volt Tanak. „Beszéljetek a főnökkel, nem én vagyok, aki el kell, hogy mondja ezt” – majd szünet következett. „Nem arról van szó, hogy megütöttünk volna bármit is, őszintén szólva” – tette hozzá.

2019 januárja óta, mióta kinevezték a Hyundai Motorsport vezetőjének, Andrea Adamo egyáltalán nem nyilatkozik technikai ügyekben. És ezúttal sem hazudtolta meg magát. „Azon a napon, amikor szükségem lesz egy terheléses vizsgálatokat végző junior mérnökre, hívni foglak…” – mondta Adamo előbb David Evans-nak, majd Colin Clarknak is.

 

Andrew

 

2021. május 25.