Get Adobe Flash player

Bizakodik az M-Sport a tempónövelésben

A Reigerrel együtt dolgozva teljesítette az Észt Rally előtti felkészülési tesztjét az M-Sport. A ralicsapat vezetője, Richard Millener reméli, a háromnapos pozitív tesztet követően több legjobb időt is futnak a Tartu központú versenyen.

A brit csapat idei legerősebb szereplésével tér vissza Afrikából Európába, Gus Greensmith és Adrien Fourmaux a negyedik, valamint az ötödik helyezést szerezték meg a Safari Rally-n a Ford Fiesta WRC-k nyergében.

Millener azonban a 2021-es rali világbajnokság második felének nyitányán – melyen Fourmaux helyett Teemu Suninen kap lehetőséget a csúcskategóriás Fiestában – látni akarja, hogy további lépést tettek a tempó tekintetében.

„Szép fejlődést értünk el” – nyilatkozta a szakvezető. „A Reigerrel dolgoztunk a futóművön oldalán, nagyobb stabilitást akartunk nagy sebességnél, és dolgoztunk azon a módon, ahogyan az autó az ugratókon átrepül. Azt vettük észre tavaly, hogy az eleje elemelkedik egy kicsit. Megtettük mindkét dolgot, dolgoztunk a lengéscsillapítón, együtt a felfüggesztéssel.

Nyilvánvalóan az új motorral megyünk, ami nagyon jól működik, és különbséget teremt a sebesség tekintetében. Mindez pozitív, és építeni akarunk arra, amit a Safarin elértünk.”

Amikor arról kérdezték, hogy ez dobogós helyezés elérést jelenti-e, a következőket válaszolta Millener: „Úgy gondolom még mindig, hogy ez nehéz lenne” – mondta. „Az első napon kell, hogy legyen előnyünk a rajtsorrendből. Azt szeretném hinni, hogy tudjuk ezt kapitalizálni és hajtani tudunk néhány legjobb időre. Aztán pedig ott kell lennünk valahol, amennyiben valami történik a srácokkal az élen.”

 

Andrew

 

2021. július 12.