Get Adobe Flash player

Új motorral a Hyundai Észtországban

Miután a Toyota és az M-Sport megtette korábban, a dél-korai márka is beveti legújabb erőforrását a rali világbajnokságon.

A Hyundai Motorsport az Észt Rally-n fogja először szerepeltetni a 2022-es motort, az új egységet július 1-vel homologizálták. Az alakulat igazgatója szerint az autó tempójában is meg fog mutatkozni ez a Tartu központú versenyen.

„Gyorsabb lesz, mint tavaly” – nyilatkozta Andrea Adamo az i20 Coupe WRC-ről. „Újonnan homologizált alkatrészekkel fogunk rendelkezni, és biztos vagyok benne, hogy jó munkát végeztek az embereim ezekkel az új alkatrészekkel. A megbízhatósággal nincs semmi teendő, azért vannak mindezek az alkatrészek, hogy gyorsabbá tegyék az autót, és biztos vagyok benne, hogy így is lesz.”

A 2022-es motorok homologizációjára július 1. volt a határidő, a Toyota és az M-Sport ugyanakkor már korábban bevetette az új erőforrását, így a Hyundai lett az utolsó, aki elkezdi használni az új egységét. „Új dolgok vannak a motorban” – árulta el Adamo. „2022-re vannak még valamik, amik nem lehetnek ugyanazok, mint idén, úgyhogy azt mondanám, részben ugyanaz, amit jövőre használni fogunk.”

Amikor arról kérdezték, hogy mik lesznek a különbségek az új motorban, a következőket válaszolta a szakvezető: „Amikor valami újat csinálsz, megpróbálod a legjobbat kihozni mindenből. A cél az, hogy egy még gyorsabb autónk legyen idén, ez bizonyos.”

 

Andrew

 

2021. július 13.