Get Adobe Flash player

Az ördög és a Hyundai i20 N Rally2 bemutatkozása

A Hyundai Motorsport igazgatója, Andrea Adamo nem támaszt nagy elvárásokat bemutatkozó versenyén a Hyundai i20 N Rally2-vel szemben.

Az dél-koreai márka masinája a Rally2-es kategória legújabb tagja, augusztus 1-ével került homologizálásra, és a rali világbajnokság nyolcadik futama, az Ypres Rally jelenti az első megmérettetést számára.

Adamo korábban kihangsúlyozta az autó szerepét és annak fontosságát, hogy a Hyundai Motorsport tanult azokból a hibákból, amit az előd i20 R5-nél elkövetett, várakozásai szerint azonban fiai nem fogják rögtön legyőzni az ellenfeleket.

A Belgiumban az i20 N Rally2-k kormánya mögött ülő Oliver Solberg és Jari Huttunen az M-Sport két pilótájával, Teemu Suninennel és Tom Kristenssonnal, valamint a Volkswagen Polo R5-össel rajthoz álló Nikolay Gryazinnal száll csatába a WRC 2-es értékelésben.

„Nem kell azt gondolnunk: ’Hé, mi vagyunk a Hyundai, idejövünk, és megölünk mindenkit…’. Alázatosan kell jönnünk, és meg kell mutatnunk, mit tettünk a nagy nevek ellenében” – nyilatkozta a szakvezető a DirtFish-nek. „Készítettünk egy autót, ez pedig a második. Az elsőnél elkövetett hibák tapasztalatát és tudását alkalmazzuk, és ezzel az autóval jövünk most ki. Az bizonyos, hogy hatalmas fejlesztési munkát végeztünk, hihetetlen munkát végeztek az embereim. Azt láttam, hogy igencsak simán mentek a dolgok, de ahogyan Angliában mondják, ’amikor a rajtzászló felcsapódik, vége a süketelésnek’. Nem süketelünk, de vannak dolgok a verseny hevében, amik jelentkezhetnek. Azt akarom mondani, hogy optimista vagyok. Úgy gondolom, a Hyundai ügyfélszolgálati részlegénél dolgozó embereim megérdemlik, hogy egy jó versenyt lássanak, nem szükségszerűen Ypres-ben, de a szezon második felében.”

Adamo rávilágított annak okára is, hogy az i20 N Rally2 tervezett júliusi homologizációja miért csúszott egy hónapot. „Július 1-ét tűztük ki célul, ezt azonban elhalasztottuk augusztus 1-jére. Nagyon segítőkész volt az FIA, megértették a nehézségeket, meg kell mondanom. Tökéletes volt a kooperációnk; olaszul úgy mondjuk, az ördög sosem olyan rossz, mint ahogyan jellemzik. Nagyon simán ment. Voltak dolgok az interpretációban, tisztáztuk ezt, és jó volt minden.”

 

Andrew

 

2021. augusztus 12.