Get Adobe Flash player

Hírek: Skoda Fabia Rally2

 

Tesztelés alatt az újgenerációs Fabia Rally2

Nagy erőkkel fejleszti a vadonatúj Skoda Fabia rali változatát a Skoda Motorsport. A Skoda Fabia Rally2 első prototípusa aszfaltos és murvás teszten is szerepelt már, az autó Csehországban, Franciaországban és Spanyolországban is futott. A Skoda bajnokságokat nyerő autóinak sorában új szakasz következhet, miközben a százhúsz éves évfordulóját ünnepli a márka az autósportokban.

Miután a Skoda Fabia a harmadikról a piacra most érkező negyedik generációra vált, a modell rali változata is így tesz. A Skoda Motorsport meg is kezdte a Rally2-es besorolású Fabia tesztelését.

„A Rally2-es kategóriájú Skoda Fabia a fejlesztési és tesztelési szakaszba lépett” – nyilatkozta a Skoda Motorsport vezetője, Michal Hrabanek. „Technikusaink szerencsére építkezni tudnak a folyamatban lévő Skoda Fabia Rally2 evo projekt tudására és tapasztalatára, ami világszerte nagyon sikeres még mindig.”

2015 áprilisa óta a Skoda Fabia több diadalt gyűjtött be, mint bármely kategóriatársa. Az R5-ös változattal kezdve, melyet aztán átneveztek Rally2-re, a cseh raliautó a rali világbajnokság kiegészítő sorozataiban kilenc címet gyűjtött be idáig, számos nemzetközi és nemzeti bajnokságot nyert, csaknem ezernégyszáz abszolút, illetve kategóriagyőzelmet szerzett, valamint közel háromezerháromszáz dobogós helyezést világszerte. A Skoda Motorsport több mint négyszáz példányt értékesített az R5-ös, Rally2-es és Rally2 evo változatokból.

Az FIA Rally2-es kategóriára vonatkozó szabályai szerint a Skoda Fabia következő generációs Rally2-es változata szintén 1,6 literes, turbófeltöltéses motorral fog rendelkezni, amihez ötfokozatú, szekvenciális kapcsolású sebességváltó kapcsolódik, az autó négykerékhajtásos, differenciálművei mechanikusan működnek.


Andrew

 

2021. augusztus 27.